Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Florens

Renässansstaden Florens, huvudstad i Toscana, är känd för att vara en av världens vackraste städer. Staden var under 1400- och 1500-talen en av Europas viktigaste säten för konst och finans, vilket tydligt avspeglar sig i det undersköna stadslandskapet. Florens historiska centrum är sedan 1982 med på Unescos världsarvslista.

På bekvämt promenadavstånd kan man strosa genom staden och upptäcka det oändliga utbudet av sevärdheter, renässanskonst, magnifikt välbevarad arkitektur, mysiga gator och torg. Florens rymmer några av Italiens absolut vackraste byggnadsverk. Imponeras av den världsberömda katedralen Duomo, mäktiga Palazzo Vecchio, Santa Maria del Fiore eller vackra bron Ponte Vecchio. Här finns också ett av världens mest kända och största museum, La Galleria degli Uffizi.

Listan kan göras lång och för dig som vill plugga konst, mode eller design är detta en perfekt miljö att låta sig inspireras av! Några av Italiens mest legendariska modeskapare kommer härifrån och staden är ett sant modemecka. Här hittar du allt från de stora namnen inom italiensk klädesdesign till små mysiga butiker och konsthantverkare. För dig vill fördjupa dig mer så finns det mode- och designmuseum som Gucci Museo, Museo Salvatore Ferragamo och Galleria del Costume.

Florens har cirka 380 000 invånare och ligger vid foten av bergskedjan Apenninerna. Genom staden rinner floden Arno. Inbäddat i Toscanas böljande landskap väntar utflykter runt hörnet för den som vill utforska omgivningarna. Det finns till exempel mysiga vingårdar att besöka och några mil bort ligger kurorten Montecatini där du kan ta varma bad. Många säger att staden är som bäst på våren och hösten, då det är mindre besökare och behagligt och milt klimat, men alla årstider har såklart sin charm. Ta chansen idag och plugga i Florens!

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.