Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Bond University

Land: Australien
Stad: Gold Coast


Allmänt:

Bond University är det första och största privata universitetet i Australien. Universitetet har skaffat sig ett starkt internationellt namn inom juridik, ekonomi och IT.
Med orörda gyllene stränder på ena sidan och regnskogar på andra, är Bond University bara 10 minuter från surf och mindre än en timme från Brisbane. År 2015 rankades Bond University som världens bästa Beachside Universitet av Studie International.

Bond University tillämpar ett treterminssystem vilket innebär att studietiden kan komprimeras och att en Bachelorexamen kan genomföras på två år istället för tre. Dessutom är undervisningen mycket individuellt inriktad med få studenter per lärare och arbete i små grupper.

Här kan du se hur livet på Bond University kan vara.


Program & kurser:

Det finns ett stort program- och kursutbud på Bond University. Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds.

Hela Program
En undergraduate degree på Bond University tar 2 år. Studierna leder fram till en Bachelor Degree som motsvarar en kandidatexamen i Sverige. Masterutbildningarna är 1 år långa.

Du hittar alla program på kandidatnivå på följande länk.

Masterprogrammen finner du på följande länk.

Fristående kurser
Om du istället vill studera fristående kurser under en eller två terminer så hittar du dem på följande länk.

Här kan du läsa mer om fristående kurser på Bond University.

Heltidsstudier för studenter som läser fristående kurser vid Bond University innefattar 40 poäng eller 4 kurser per termin. Varje kurs omfattar vanligtvis 10 poäng. Tänk på att alltid söka till minst sju kurser även fast du ska läsa fyra stycken.

Kurskoderna fungerar så att de tre första siffrorna indikerar fakultet och ämne medan de tre sista visar vilken nivå kursen är på, A-kurs ett tal på 100, B-kurs tal på 200 osv.


Terminstider:

Bond University tillämpar tre-terminssystem och det innebär att du som student kan starta dina studier i januari, maj eller september.

Tre-terminssystemet innebär att en Bachelorexamen på 6 terminer tar enbart 2 år att läsa klart och en Masterexamen kan läsas klart på enbart 1 år!

För mer information och exakta terminstider finner du här.


Terminsavgift:

* Bachelor ca 19000 AUD*
* Master från 15000 AUD*
* Fristående kurser: 12810 AUD (3-4 kurser)*

För mer information om Bond University's terminsavgifter läs vidare här här.

Bra chanser till stipendium
Bond University har flera olika stipendier som svenska studenter får söka:

 • Studenter med 19 eller bättre i snittbetyg kan få 50 % stipendium på undervisningsavgift för en Bachelors examen. Det krävs 19 i snitt utan merit poäng samt inga tidigare universitetsstudier.
 • Läser du på en KY/YH partner till Bond kan du få ett stipendium på 20 % av undervisningsavgiften.
 • Studenter med höga betyg från gymnasiet kan få stipendier mellan 10-40% av undervisningsavgiften.
Mer information om stipendier för Bond University hittar du här.

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från universitetet.


Boende:

Som student på Bond University har du flera olika boendealternativ. Universitetet erbjuder olika alternativ till boende på campus. Fördelen med att bo på campus är att man snabbare kan lära känna nya studiekamrater och har närmare till lektioner och fritidsaktiviteter på universitetet.

För mer information om boende på campus klicka här.

Off-campus boende
De flesta väljer dock att ordna lägenhet på egen hand. Vill du bo närmare vattnet rekommenderar vi att du kollar på Broad Beach och Burleigh Head. Det finns även ett stort utbud av lediga lägenheter i området omkring Bond (Varsity Shores), där många studenter väljer att bo.

Klicka här för information om boende utanför campus.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad.

Kandidatprogram:
 • Bond University online ansökan.   (Vänligen skicka in nedanstående dokument till Study Abroad. Efter vi har mottagit dina dokument skapar vi ett inlogg till dig).
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska.
 • Eventuella universitetsbetyg. Betygen skall vara på både svenska och engelska.
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst VG eller C i Engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. I övriga fall kommer du behöva skriva ett språktest i form av TOEFL eller IELTS.
 • CV
 • Söker du stipendium behövs ett personligt brev
 • Passkopia
 • Study Abroads Allmänna Ansökningsregler

Masterprogram:
 • Bond University online ansökan. (Vänligen skicka in nedanstående dokument till Study Abroad. Efter vi har mottagit dina dokument skapar vi ett inlogg till dig).
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska.
 • Universitetsbetyg samt övriga betyg på svenska och engelska.
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst VG eller C i Engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet och betyget inte är äldre än två år, har du den behörighet som krävs. I övriga fall kan du komma att behöva skriva ett språktest i form av TOEFL eller IELTS.
 • CV
 • Söker du stipendium behövs ett personligt brev
 • Examensbevis som visar att du avklarat din kandidatutbildning.
 • Vissa utbildningar kräver rekommendationsbrev och/eller arbetslivserfarenhet. Kontakta Study Abroad för mer information.
 • Passkopia
 • Study Abroads Allmänna Ansökningsregler

Fristående kurser:
 • Bond University onlineansökan. (Vänligen skicka in nedanstående dokument till Study Abroad. Efter vi har mottagit dina dokument skapar vi ett inlogg till dig).
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska.
 • Eventuella universitetsbetyg. Betygen skall vara på både svenska och engelska.
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst VG eller C i Engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. I övriga fall kommer du behöva skriva ett språktest i form av TOEFL eller IELTS.
 • CV
 • Passkopia
 • Study Abroads Allmänna Ansökningsregler

Ansökan skickar du till:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1 tr
411 07 Göteborg

Alternativt skicka din ansökan via mail till info@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.