Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Hillsborough Community College

Land: USA
Stad: Tampa


Allmänt:


BRA COLLEGE I VARMA OCH FANTASTISKA TAMPA, FLORIDA

Hillsborough Community College grundades år 1968 och är för närvarande ett av de sjunde största Community Collegen i delstaten Florida. Med sina 47 000 studenter varje år erbjuder skolan mer än 150 akademiska program och tvååriga transfer degrees med samhällsorienterad inriktning. Efter en 2-årig Associate degree från Hillsborough Community College är transfermöjligheterna stora, där många studenter väljer klassiska och anrika universitet som University of Tampa, och Florida State University.

På HCC har du även möjlighet att bo på skolans studentboende - något som är unikt för Community Colleges i USA. Kombinerat med skolans centrala läge har du möjlighet att både få den klassiska amerikanska college-upplevelsen samt stadslivet i Tampa. Några av USAs bästa stränder, som St. Petersburg Beach, finns även i närliggande områden. 

Klicka här och här för att se hur det är att vara internationell student på HCC!


Program & kurser:


UTBILDNINGAR SOM ERBJUDS PÅ HILLSBOORUGH COMMUNITY COLLEGE


PROGRAM

Eftersom Hillsborough är ett Community College kan du läsa dina två första år av din 4-åriga Bachelor's degree här. Man läser under 2 år till en Associate Degree på Hillsborough Community College och använder därefter den för att göra sin transfer till större universitet för att slutföra sin utbildning. Detta är ett av de mer kostnadsvänliga alternativen till en Bachelors degree på ett stort och välrespekterat universitet i USA.

Hillsborough Community College har ett väldigt brett programutbud och om du vill se vilka program som erbjuds på skolan så klickar du här.


FRISTÅENDE KURSER

Det går bra att läsa fristående kurser vid skolan där man väljer kurser på hela skolans undergraduate-nivå. Hillsborough har mycket bra möjligheter för att hjälpa studenter att få de specifika kurser som de vill läsa. Detta under förutsättning att studenten uppfyller behörighetskrav till kursen och naturligtvis att kursen erbjuds den termin som man vill läsa vid skolan.

Du väljer specifika kurser först när du har blivit antagen till skolan.


Terminstider: 


TERMINSTIDER VID STUDIER PÅ HILLSBOROUGH COMMUNITY COLLEGE

Hillsborough Community College har ett två-terminssystem. Du kan börja på skolan antingen i augusti eller januari.

Här hittar du skolans terminstider: Terminstider hösten 2020


Terminsavgift:

Undervisningsavgift för en termin vid HCC (USD);

  • $4555 USD för 12 credits

  • $5694 USD för 15 credits

Du kan läsa mer om skolans avgifter här.


Boende:

HCC är ett av väldigt få Community Colleges som erbjuder campusboende för studenter. Hawks Landing, som studentboendet heter, ligger vid huvudcampuset Dale Mabry Campus samt Tampa centrum och erbjuder fräscht boende, pool och gym.

Läs mer om boendealternativet här.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.

Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon.

När man ansöker via Study Abroad så behöver man inte betala Hillsborough Community College's ansökningsavgift på $50.

  • Kontakta oss för länk och hjälp med ansökningsblanketter.
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Passkopia
  • Bevis på engelskabehörighet; har du som lägst betyget C i engelska 5 och 6  (VG i Eng A & B) så uppfyller du kraven. Annars gäller TOEFL (IBT) med resultat 61. Skolan godtar även engelskatestet Duolingo med resultat 90 och högre.
  • CSNintyg om studiefinansiering
  • Study Abroads ansökningsregler


Din kompletta ansökan lämnas till oss eller skickas via e-mail till info@studyabroad.se

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.