Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Diablo Valley College

Land: USA
Stad: San Francisco, Kalifornien


Allmänt:

I den moderna och dynamiska staden, Pleasant Hill i östra delen av San Francisco, finner du Diablo Valley College. Skolan har över 22 000 studerande, vilket gör den till en av de största i Kalifornien. En av anledningarna till att många lockas till just Diablo Valley College är att skolan är rankad som bland de bästa Community Collegen i Kalifornien vad gäller transfer-möjligheter till andra universitet.

Diablo Valley är definitivt ett bra val för den som vill studera i Kalifornien till en prisvärd kostnad, samt bygga möjligheter till en framtida kandidatexamen hos de bästa universiteten i USA och resten av världen.


Program & kurser:

Eftersom Diablo Valley College är ett Community College kan du endast läsa dina första två år av din fyraåriga Bachelor Degree (kandidatexamen) där. Detta kallas för en Associate Degree. Efter dina två år vid skolan kan du göra en så kallad "transfer" för att avsluta din Bachelor vid ett universitet. Detta tar vanligtvis ytterligare 2 år.

För att se skolans programutbud klickar du här.

För dig som har planer på att studera endast en eller två terminer så funkar det utmärkt också. Då har du möjlighet att läsa endast fristående kurser; ett mycket bra alternativ för den som är lite osäker på sitt framtida val av studieinriktning. Fristående kurser erbjuder dig möjligheten att läsa kurser inom lite olika studieområden.


Terminstider:

Diablo Valley College tillämpar ett två-terminssystem där kursstart sker i mitten av augusti och i början av januari. Terminslängden är 17 veckor, som vid de flesta College och Universitet i USA.


Terminsavgift:

Ansökningsavgift på 50 USD.

Att studera vid Diablo Valley College kostar cirka 205 USD per unit.

Cirka 3,012 USD* för 12 units per termin, inklusive service fees

Cirka 3,765 USD* för 15 units per termin, inklusive service fees

924 USD för obligatorisk sjukförsäkring tillkommer.

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från skolan. 

Här kan du läsa mer om avgifterna på skolan.


Boende:

Skolan har eget campusboende, dock är det väldigt lätt att hitta lägenhet eller någon annan form av boende i närheten av Diablo Valley College. Vid antagning ger ”DVC” information och tips angående populära boendealternativ.

Länk till bostads-möjligheter i närheten Diablo Valley College hittar du här.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig. 

Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.

Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon.

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.

  • Skolans ansökan
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska (OBS! Betygskopior ska vara bevittnade/vidimerade).
  • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst G i Eng A eller minst D i engelska 5, 6 eller 7 uppfyller du antagningskraven. Annars gäller TOEFL test. 
  • Personligt brev
  • Vidimerad passkopia
  • CSN intyg om studiefinansiering. Fyll i den och skicka till oss när du får intyget tillbaka från CSN
  • Study Abroad Allmänna Ansökningsregler måste finnas med i varje ansökan 

Ansökan skickar du till info@studyabroad.se

Eller via post:
Study Abroad 
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.