Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Malin & Annie:  London South Bank University


Nedan reseberättelse är skriven av Malin & Annie, som studerat på London South Bank University.

"Efter två intensiva år på Master programmet Education for Sustainability har vi precis lämnat in våra uppsatser. Annie är kvar i London och jobbar med en NGO som fokuserar på innovativa och framtida material, vilket är ett viktigt område i processen att skapa en mer hållbar textilindustri. Malin har flyttat till Göteborg och klurar på sitt nästa steg i livet, tiden i London har varit en stor inspiration för att involvera sig i organisationer som arbetar för att skapa bättre förhållanden inom modeindustrin, så möjligheten att röra sig i den riktningen är stor. 

Före vi valde att studera vidare på master nivå läste vi båda textilingenjör ingenjörsprogrammet på textilhögskolan i Borås. Efter examen från Textilhögskolan kände vi båda att vi inte var helt tillfredsställda med hållbarhetsstudierna, vilket är kunskap som vi båda är övertygade om är en väsentlighet att ha om man vill arbete inom mode då den bakomliggande industrin är rätt tung och en stor bov till många sociala och miljö problem som vi idag ser runt om i världen. Möjligheten att bredda sina kunskaper inom hållbarhetsfrågor gjorde att vi sökte oss till London South Bank University (LSBU) som erbjöd en utbildning som för oss kändes väldigt unik, Education for Sustainability. Att bo i London öppnade många dörrar till att engagera sig i organisationer, volontär och komma i kontakt med likasinnade med samma visioner inom textilindustrin. LSBU och framförallt skolan hållbarhetsteam har varit ett starkt stöd för oss i studentengagemang och under event vi anordnat för att skapa en bättre medvetenhet gällande den dolda sidan av modeindustrin. 

Under vår ansökningsperiod till LSBU fick vi ett väldigt bra stöd av Study Abroad som inte bara hjälpte oss att hitta rätt utbildning, men även hjälpte oss med allt pappersarbete under ansökningsprocessen. Caroline som vi hade kontakt med fanns alltid tillgänglig för när vi behövde svar på frågor och reda ut oklarheter. Att ta hjälp av Study Abroad underlättade processen att ansöka till ett universitet i London och medförde även en viss trygghet i att allt blev rätt gjort.

(Bilden är från ett event vi gjorde med fashion revolution och universitetets hållbarhetsförening, Green Beans, under våren 2016)."

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.