Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Italien

Här finns allt! Från Guccis och Pradas visningar i Milano till små mysiga byar och vingårdar utanför storstädernas kärnor. Framförallt har italienska formgivare i århundraden varit berömda för sin kunnighet och ingenjörskonst. Idag är Italien världsledande när det gäller mode, teknik och modern design. Den italienska stilen är enastående på att inspirera till strömlinjeformade bilar, moderna möbler, köksmaskiner, kläder, m.m.

Det vackra Italien har ett mycket varierande landskap. Man möts av de höga vita alperna i norr och det torra slättlandet i söder. Mycket bra skidåkning finns på välkända orter som Madonna di Campilio och Livingo och bad i Medelhavet på klassiska semesterorter som Rimini och Sorrento. Större delen av Italien har som bekant Medelhavsklimat med varma och torra somrar.

Idag bor det cirka 55 miljoner invånare i Italien, vilket gör Italien till Europas tredje mest folkrika land efter Tyskland och Storbritannien. Två tredjedelar av befolkningen bor i städer eller i större samhällen och Norditalien är landets kärnområde, både befolkningsmässigt och ekonomiskt. Här ligger fem av Italiens största städer. Låglandet är tätast befolkat, liksom den liguriska kusten.

Italien är kort och gott landet för dig som uppskattar det goda och vackra i livet!

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.