Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Brighton

Brighton är en stad som ligger på Englands sydkust och har omkring 155 000 invånare. Fram till 1700-talet var Brighton en liten fiskeby, men efter att doktor Richard Russel byggde ett spa vid kusten förvandlades Brighton till en kurort. Hit kom de rika och sjuka för att vila och bli botade genom hälsofrämjande havsbad. Även den dåvarande prinsen spenderade mycket tid i Brighton för att komma bort från det stressiga London och lät bygga ett vackert fritidshus i "orientalisk" stil. Huset som kallas The Royal Pavilion är än idag stadens mest kända landmärke.

Brighton är en fantastisk stad att bo och studera i som erbjuder många möjligheter för dig att vidga dina vyer och ha kul även utanför dina studier. I Brighton har du aldrig tråkigt. Staden bjuder på en varierande konst- och musikscen och en eklektisk mix av alternativa butiker, barer, kaféer och restauranger. Hela året runt kan du se pjäser, konstutställningar och evenemang på många av de teatrar, museer och gallerier som finns i staden.

När solen går ner kommer Brighton till sin rätt. Här finns några av de bästa klubbarna i landet, spelningar varje kväll i veckan och spännande festivaler att besöka. Landets största Prideparad anordnas även här och staden har benämnts som Europas svar på San Fransisco.
Brighton är proppfull med kaféer och restauranger. Oavsett om du vill äta med klass, dricka afternoon tea eller prova en prisbelönt curry, kan du hitta något som passar både din smak och budget.

Stranden i Brighton är en idealisk plats att njuta av under sommaren och ta stärkande promenader och rensa huvudet under vintern. Om du är den sportiga typen så kan du testa på vindsurfing , kitesurfing , wakeboard, segling och andra vattensporter.

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.