Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

San Diego State University (SDSU)

Land: USA
Stad: San Diego


Allmänt:

Upplev Kaliforniens bästa väder och stränder! I ett av de mest attraktiva områden i Kalifornien hittar du San Diego State University (SDSU) som är det tredje äldsta universitet bland California State University-skolorna. Detta vackra amerikanska universitet har med inspiration av den mexikanska kulturen visat sig ligga i det bästa av två världar, nära stranden och storstaden. 

Att studera i San Diego och på detta universitet, med över 30 000 studenter, får du ta del av skolans stora utbud av kurser, ett rikt studentliv och en aktiv fritid med närhet till surfing, dykning, vattenskidåkning och mycket mer

Här kan du höra vad Study Abroads student Gustav tyckte om sin termin på SDSU. 

Vill du veta mer om SDSU kan du kika på den där videon.

MÖJLIGHET TILL ATT ARBETA EFTER 1 ÅRS STUDIER

Som student på SDSUs American Language Institute (ALI) har du möjlighet att läsa SDSU-kurser med de amerikanska studenterna. Har du läst två terminer av SDSUs kurser (varav ett är ett certifikat), så har du möjligheten till Optional Practical Training (OPT) som tillåter dig att arbeta samt tjäna pengar upp till 12 månader efter studierna. OBS! detta gäller ej om du tar ALIs engelskakurser.


Program & kurser:

STUDIEALTERNATIV VID SAN DIEGO STATE UNIVERSITY/ALI

På SDSU kan du välja att läsa valfria fristående kurser under en eller två terminer. Du kan välja att sätta ihop ditt eget kursprogram utifrån de urval av kurser som finns och det är inga problem att hitta kurser som passar just dig, då urvalet är väldigt brett. Bland annat kan du läsa kurser inom ekonomi, historia, dans, journalism, psykologi och konst. Vanligtvis läser man fyra kurser/termin.

Business Courses

För att läsa SDSUs Business Courses så måste du ha studerat minst ett år på universitetsnivå. Det finns väldigt goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna vid SDSU. Kontakta din institution för mer information om vad det svenska universitetet har för krav/önskemål på kurser.

 Du finner dina studiealternativ under Semester at SDSU vad du kan läsa. 


Läs om hur du väljer kurser och vad de olika kursnivåerna innebär här.

Du hittar enklast kurser under class schedule/department.


Terminstider:

San Diego State University tillämpar ett två-terminssystem. Det betyder att du kan påbörja dina studier i augusti eller januari. Här hittar du aktuella terminsdatum.

 


Terminsavgift:

Här hittar du priser och datum för fristående kurser på SDSU.
 


Boende:

Det finns olika alternativ av boende om du väljer att studera vid SDSU. Du kan antingen välja att bo i skolans egna studentkorridor Tenocha Hall , eller att bo tillsammans med andra studenter i lägenhet på La Piedra del Sol Apartments, Villa Alvarado Apartments eller Fraternity Row Apartments. Det som är viktigt att tänka på är att dessa boendealternativ är mycket populära och bör därför helst bokas ett halvår innan för att få plats. Du kan läsa om skolans olika boendealternativ här.

Vissa studenter väljer även att bo utanför campus, i värdfamilj eller i privata residens/lägenhetshotell. Området Mission/Pacific Beach är ofta väldigt populärt bland svenska såväl som amerikanska studenter.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig. 

Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.

Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon.

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.

  • Skolans online-ansökan Ange Study Abroad som agent under ”Referral Source” för snabbare handläggning av ansökan
  • CSN Ansökan om Intyg om Studiefinansiering
  • Gymnasiebetyget på svenska och engelska
  • Universitetsbetyg på svenska och engelska. Måste vara stämplade av ditt svenska universitet
  • Bevis på engelskbehörighet; minst VG/C i engelska B/6 eller C/7från gymnasiet. Annars krävs ett TOEFL test med minst 61 i resultat, eller IELTS med 5.5. Studerar du på universitet i Sverige, och har läst minst 2 kurser under programmet helt på engelska så kan det räcka som behörighet.
  • Ansökningsavgift på $175 – betalas under online-ansökan
  • Passkopia
  • Class Preference Form
  • Liability Form
  • Study Abroads ansökningsregler

Ansökan skickar du till info@studyabroad.se
Eller via post:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.