Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Madrid

Madrid är Spaniens huvudstad och den största staden på Iberiska halvön. Det är den tredje mest befolkade staden (3,1 miljoner invånare, med förorter nära 6 miljoner) i EU efter London och Berlin. Área metropolitana de Madrid är det fjärde mest befolkade stadsområdet i EU efter Paris, London och Ruhrområdet.

Madrids medelpunkt är torget Puerta del Sol, den livligaste platsen i hela staden och platsen för många historiska händelser. Där finns bland annat statyn av björnen och arbutusträdet, som ingår i Madrids stadsvapen. På torgets södra sida finns att i trottoaren beskåda den tämligen nedslitna karta, som visar att detta är början av Spaniens statsvägar (km 0) och att alla avstånd i Spanien räknas härifrån. Spaniens medelpunkt är "Cerro de los Angeles" i Getafe, ca 15 km söder om huvudstadens centrum.

Det stora stråket i dagens Madrid är Gran Via, där man kan finna allt man önskar i shopping, samt kaféer och restauranger.

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.