Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Monterey Bay

Monterey Bay är en vik i Stilla havet som ligger vid kusten i delstaten Kalifornien, två timmar söder om San Fransisco. Staden Monterey ligger på Monterey Peninsula i södra änden. Området inkluderar Monterey, Pacific Grove, Carmel and Pebble Beach och har ca 60,000 invånare.

Ett stenkast från universitetet sträcker sig en cirka 16 mil lång strandremsa och har några av de vackraste stränderna och naturlandskapen i världen. Havstemperaturen är dessutom måttlig och det är solksken året runt! Oavsett om du vill bada, surfa, campa, dyka, segla, vandra, paddla kajak eller cykla, finns det fantastiska naturområden, parker och stränder att utforska.

Hela kusten är ett av väldens största skyddade marina områden som bidrar till att bevara havets vilda djur och marina ekosystem.  Här har du chansen att till exempel se  knölvalar, sjöelefanter, späckhuggare och havssköldpaddor. Flera varianter av algen kelp växer också i viken och en del blir höga som träd och bildar stora undervattensskogar. Många turister kommer hit för att besöka ett av världens bästa och största akvarium, Monterey bay aquarium.

Monteray har dessutom ett bra utbud av butiker, gallerier och restauranger. Om du vill bo i en stad med magnifik natur och hav runt knuten så är Monterey bay staden att plugga i!

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.