Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Antagningskrav

Antagningskraven skiljer sig åt beroende på vilket universitet du ämnar söka. Kontakta oss för att få koll på vad som krävs för att bli antagen till ett specifikt universitet. De flesta universitet kräver slutbetyg från gymnasiet, specifika engelskkunskaper och betygsnivå. Du kan läsa om dem nedan.

Slutbetyg från gymnasiet:

De flesta universitet kräver ett slutbetyg från gymnasiet. Vissa Community College i USA godkänner dock ett samlat betygsdokument. För att söka behöver du lämna in dem till oss både på svenska och engelska. Vi erbjuder översättning av betyg, kontakta oss så hjälper vi dig.

Engelskkunskaper:

Samtliga universitet har krav på engelskkunskaper. Många universitet som Study Abroad samarbetar med godkänner engelsknivån om man har VG/MVG eller A/B/C i Engelska A/B/C eller 5-6 från gymnasiet. En del Community College i USA godtar även ett G/E i betyg. Om du inte uppfyller ovanstående krav kan du antingen göra ett språktest, TOELF eller IELTS, alternativt läsa ett ”pathway program” där du först stärker din engelska innan du påbörjar dina akademiska studier. Kontakta oss för exakta uppgifter för just den skolan du önskar studera vid.

Betygsnivå:

Svenska gymnasiebetyg räcker oftast längre utomlands än vad de gör i Sverige. Anledningen till detta är att vi läser så många ämnen på gymnasiet, vilket anses meriterande. Kontakta Study Abroad om du vill veta vad just dina betyg räcker till.

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.