Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Glendale Community College

Land: USA
Stad: Los Angeles


Allmänt:

Glendale, med ett invånarantal på 210 000 ligger bara ett par minuters bilfärd norr om Los Angeles, i närheten av San Rafaelbergen. Staden tillhör de finare i staten och anses vara en av de säkraste. Närheten till Hollywood gör Glendale till hem för många aktiva och pensionerade skådespelare och kändisar.

Det är här man hittar Glendale Community College, en skola som är väldigt välansedd för sin höga utbildningsnivå och sitt rika utbud av program. Glendale CC stoltserar med välmeriterade fakultet och resursstarka avdelningar. För dem som siktar mot att studera en hel Bachelors degree så kan man glädja sig åt att skolan har väldigt bra samarbeten med många universitet dit studenterna kan göra en transfer, för att läsa vidare efter sina två år på Glendale.

På skolan finns närmare 50 olika klubbar, idrottslag och organisationer för studenten att sysselsätta sig med. Glendale Community College har även utmärkta idrottskomplex där man kan utöva många sporter och träningsformer.


Program & kurser:


ASSOCIATE DEGREE

Eftersom skolan är ett Community College kan du läsa till en Associate degree på 2år, som du sedan använder i en transfer till ett universitet för fortsatta studier mot en Bachelors degree.

För att se skolans programutbud klicka här.

 FRISTÅENDE KURSER

Det går bra att läsa fristående kurser vid skolan där man väljer kurser på hela skolans undergraduate-nivå. Glendale har mycket bra möjligheter för att hjälpa studenter att få de specifika kurser som de vill läsa, under förutsättning att studenten uppfyller behörighetskrav till kursen och naturligtvis att kursen erbjuds den termin som man vill läsa vid skolan. 


Du väljer specifika kurser först när du har blivit antagen till skolan.


Terminstider:


TERMINSTIDER VID GLENDALE COMMUNITY COLLEGE

Glendale Community College har ett två-terminssystem. Du kan börja på skolan antingen i augusti eller februari.

Här hittar du skolans exakta terminstider.


Terminsavgift:


TERMINSAVGIFT FÖR STUDIER VID GCC (USD)

Tuiton + Enrollment fee per unit = $251 USD

  • 12 credits = $3012
  • 15 credits = $3765

Skolan är studiemedelsberättigad från CSN och för att erhålla studiemedel krävs att du studerar och klarar minst 12 units per termin. För att bli klar med en transfer degree på två år krävs det att du studerar minst 15 units per termin. 15 units motsvarar en termin på ett svenskt universitet, dvs. 30 ETCS-poäng.


Boende:

Att bo i Los Angeles är en fantastisk upplevelse. Närheten till både citypuls och hav innebär många aktiviteter. Glendale Community College har inget eget boende men utbudet av lägenheter och hus som man kan hyra är väldigt brett. De allra flesta väljer att hyra lägenhet eller hus med några kompisar för att hålla kostnaden nere, då det kan vara dyrt att bo i Los Angeles, så det är bra om man är fler som kan dela.

Hjälp med tips och råd om boende kan man få av Glendales International Office


Försäkring:

Skolans förskring är obligatorisk och ligger på ca 1500 USD per termin. 

Study Abroad rekommenderar även ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta info@studyabroad.se


Din kompletta ansökan skickas via e-mail till info@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.