Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

CSN

Hur funkar det med CSN?
Du som skall studera utomlands har möjlighet att söka studiemedel från CSN för att finansiera dina studier. CSN har ett nytt lånesystem som började gälla juli 2018:

Hur mycket kan man få i studiemedel?
Dessa är de studiemedelsbelopp du kan ansöka om under 2020:

Lån: 1892 kr/studievecka
Bidrag:   823 kr/studievecka
Merkostnadslån utland: 591 kr/studievecka
Terminsavgift:  
Totalt: 3306 kr/studievecka (13 224 kr/månad)


Lån för terminsavgift:
Studenter kan även ta lån för terminsavgiften. På de flesta skolor betalas denna avgift i en klumpsumma per termin. Varje student har tillgång till och kan styra hur mycket man vill låna, men det kan bara uppgå i maximalt så mycket att det täcker den faktiska terminsavgiften, ej mer. Merkostnadslånet har en totalsumma på 363 264 kr/student på eftergymnasial nivå och 121 088 kr på gymnasial nivå. Mer information om vad du kan få merkostnadslån för hittar du här

Lån för övriga kostnader:
När man studerar utomlands kan man även få lån för flygbiljett, försäkring och dubbel bosättning. Mer information om detta hittar du här.

Utbetalning av CSN:
För att få ditt studiemedel utbetalat måste du försäkra CSN att du avser att påbörja dina studier, detta kallas studieförsäkran. Den första utbetalningen sätts in på ditt svenska bankkonto cirka en vecka efter den dag CSN fått in och godkänt din studieförsäkran, dock tidigast tre veckor före studieperiodens början.

Tips: Gör en egen budget!
Tänk på att planera din ekonomi innan avresan så att du vet hur mycket pengar du har att röra dig med. Vi rekommenderar att du gör en personlig budget.

Mer information hittar du på CSN’s hemsida:
 
http://www.csn.se


Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.