Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Portsmouth

Portsmouth är en mysig Engelsk kuststad bara 90 minunter med tåg från centrala London. Stadens hamn har haft en stor historisk betydelse och ansågs under stora delar av 1800-talet att vara den bästa i världen. Här kan man hitta många spår från hamnens storhetstid som världens äldsta "dry dock" och skeppet HMS Victory (ett av världens äldsta skepp som fortfarande är aktivt). Än idag spelar staden en viktig roll för Storbrittanietns handel och försvar. Staden anses vara hem för den Brittiska kungliga flottan och två tredjedelar av flottan är stationerad i hamnen. 

Längst kusten står stadens kändaste landsmärke; Spinnaker Tower som är en av Storbrittaniens högsta torn på 170m. Nära tornet ligger också stadens största pir med nöjesfält och restauranger. Staden har ett överflöd av pubar och olika sjöfartsmuseum, perfekt för den som vill bo i en genuin Engelsk kuststad! 

Det bor 205.000 invånare i Portsmouth och av dessa är 23.000 studenter. En av stadens kända historiska invånare är Charles Dickens som också har ett stort museum tillkallat efter sig. Från staden går det flera olika kommunikationer till London, den mest populära är tåget som går direkt till Waterloo station. 

 

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.