Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Lane Community College

Land: 
Stad: 


Allmänt:

Eugene, Oregon är en utav USA mest miljövänliga studentstäder och Eugenes officiella slogan är "A Great City for the Arts and Outdoors". Staden med sina cirka 170.000 invånader är även känt som "Track Town, USA", alltså friidrottens stad. Sportmärket NIKE grundades och startades just här, i Eugene och huvudkontoret ligger idag en timma bort i Portland, Oregon. 2021 kommer VM i friidrott att gå i Eugene. 

Eugene är känt för att vara en miljömedvete stad med mycket idrott. Skidåkning, uthållighetidrott, friidrott, fotboll, golf och mycket mer. Även känd för sina musik- och filmfestivaler. 

I Eugene behöver du inte bil, utan du klarar dig bra med stadens bussar och det går att gå och cykla i stort sett överallt. 

På Lane Community College kommer du vara en av de 10.000 studenter som studerar där. Ungerför 400 studenter är internatiionella, så du kommer att uppleva ett klassist amerikanskt collegeliv Skolan är väldigt måna om sina studenter och hämtar dig på flygplatsen när du kommer. De erbjuder även möblerade studnentlägenheter med eget rum.

Här finns en film om skolan. Enjoy!

 

 


Program & kurser:

Lane Community College erbjuder fristående kurser och hela program. Ett unikt program är det 3-åriga Bachelor in Buiness som ges tillsammans med Rennes School of Business, Frankrike. Du läser 2 år vid Lane College och erhåller en Associate Degree. Därefter läser du ett tredje år i Frankrike och erhåller en Bachelor degree (Kandidatexamen) med inriktning på Marketing, Finance, Supply Chain eller Digital Selling. Därefter kan du läsa en Master Vi Rennes School of Business om du vill. 

Mer information om detta unika program inom international buisness hittar du här.

Lane Community College har väldight nära sammarbete med det lokala näringslivet och erbjuder över 800 praktikplatser inom ramen för sina program.  

Andra populära program är Business, Engineering, Computer Science med praktik i Silcone Shire, Aviation, Graphic och multimedia design
Det finns även 1 åriga program som är mer praktiskt orienterades. Populära är  Culinary: Baking and pastry certificate, Computer science certificates med mobile aps och game design.

Mer information om programmen hittar du här.


Terminstider:

Lane Community College quartersystem, vilket innebär att du läser tre terminer på ett läsår. Terminerna startar i september, januari och april. Mer information om terminstiderna hittar du här.


Terminsavgift:

12 credits: cirka 3200 USD/quarter

15 credits: cirka 3200 USD/quarter

Här finns mer information om terminsagiften. 


Boende:

Det finns flera olika alternativ för boende. Populärast är skolans egna studentlägeneter vid Titan Court. Här bor du i eget rum och delar lägenhet med 3 andra studenter. Man kan hyra under en termin, ett läsår eller helt år. 

Det finns även home stay om man vill bo hos en amerikansk familj.

Mer information om boende hittar du här.

 

Försäkring:

Skolan godkänner Goudas utlandsstudieföräkring, kontakta Study Abroad för mer information.


Ansökningsinfo:

 

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.

Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon.

En komplett ansökan ska innehålla:

  • Lane Community College application form (kontakta Study Abroad för skolans ansökan)
  • 50 dollar i ansökningsavgift - betalas i samband med ansökan
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Passkopia
  • Bevis på engelskabehörighet; har du som lägst betyget C i engelska 5 och 6  (VG i Eng A & B) så uppfyller du kraven. Annars gäller TOEFL (IBT) med resultat 61
  • CSNintyg om studiefinansiering
  • Study Abroads ansökningsregler

Din kompletta ansökan skickas via e-mail till info@studyabroad.se eller per post till: 
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.