Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Jobba utomlands

Vi får ofta frågan om man får jobba vid sidan av sina studier. Det beror på vilket land du ämnar studera i. Här hittar du vad som gäller i följande länder:

Australien
I Australien har du rätt att arbeta 20 timmar/vecka under studieperioden samt heltid under loven på ditt studentvisum. Du får dock inte arbeta i Australien förrän du har skrivit in dig på universitetet samt påbörjat dina studier. 

Europa
Här föreligger inga restriktioner.

Nya Zeeland 
Studenter som läser fristående kurser i två terminer får jobba 20 timmar/vecka under studieperioden samt heltid under loven. Dock får du som enbart studerar en termin inte arbeta på ditt studentvisum, då behöver du istället söka ett ”work permit”. Du ansöker om detta väl på plats i Nya Zeeland och universitetet kommer att assistera dig.

USA
Du får inte arbeta på ett studentvisum i USA. Det finns dock ett undantag och det är om arbetsgivaren är ditt universitet. Då får du arbeta max 20 timmar i veckan under studietiden.

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.