Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Australien

Allmänt

De flesta av oss har en alldeles speciell bild av Australien. Vanligtvis inkluderar denna bild operahuset i Sydney eller Ayers Rock. Dessa ikoner må vara ståtliga och berömda men de ger inte rättvisa till de stora natur- och kulturrikedomar som finns i landet. Australien erbjuder så enormt mycket mer för den som önskar att resa och se fantastiska saker! Här finns allt ifrån det spektakulära "Outback" och Barriärrevet, till kosmopolen Sydney och fina stränder.

Till ytan är Australien ett enormt land och jämförbart med Europa. Besökare som förväntar sig att se en opera i Sydney en dag och träffa Crocodile Dundee nästa, måste tänka om. Det är istället den magnifika bredden och kontrasten mellan det gamla och orörda, som härstammar från aboriginerna, och den nya västerländska stilen som ger Australien dess karaktär.

Med över 7,5 miljoner kvadratmeter av sparsamt befolkade områden är det inte så konstigt att Australien är en plats för äventyr. Du kan antingen hyra en 4wd-bil och utforska större områden eller utforska mindre regioner till fots. Det finns fantastiska naturstigar på flera ställen i Australien, två av de mest populära är: "MacDonnell Ranges" och "Uluru National Park" som återfinns i Northern Territory. I New South Wales och Victoria finner man "Great Dividing Range", "Blue Mountains" och "Snowy Mountains" som även de är utmärkta för vandrare. Den bästa skidåkningen finner man just vid "Snowy Mountains" som på sommaren blir ett paradis för alla hästintresserade.

Det finns oräkneliga surfmöjligheter längs med den australiensiska kusten. Några finner man vid städerna (Sydney, Melbourne och Perth), några vid lite mindre strandställen (Lorne, Byron Bay och Surfers Paradise) och slutligen några lite avsides (sydväst om South Australia och nordväst om West Australia). Dykmöjligheter finns på flera ställen i landet. Förutom "meckat" vid det stora Barriärrevet, finner man även goda dykmöjligheter vid "Kangaroo Island" i South Australia och vid "Esperance", "Rottnest Island" och "Carnarvon" som ligger i västra Australien.

I väst finns även möjligheter till valskådning. Charterbåtar organiseras från Albany och Exmouth. Rafting och kanotpaddling görs med fördel vid "Coffs Harbour" och "Nymboida river", som båda ligger i New South Wales. Floderna "Tully" och "North Johnstone" mellan Townsville och Cairns rekommenderas också.
Slutligen har Cairns, Queenslands resenav, ett stort utbud av organiserade aktiviteter såsom bungee jumping, tandemfallskärm, ballongfärder, mountainbike-tourer, vetenskapliga flygturer över Barriärrevet och "deep sea fishing". Väljer du att studera i Australien får du inte bara en bra utbildning, utan även upplevelser som ger minnen för livet!

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.