Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

North Park University

Land: USA
Stad: Chicago


Allmänt:

STUDERA I NÄRHETEN AV FANTASTISKA CHICAGO

I staden Chicago som står nära många svenskars hjärtan hittar vi närliggande North Park University. Skolan har en stark anknytning till svenska immigranter som märks i den närliggande orten Andersonville, men idag är det ett typiskt amerikanskt privatuniversitet som har en stark kultur av internationell mångfald bland studentpopulationen. NPU erbjuder mindre klasstorlekar (ca 18-25 studenter per klass) vilket bidrar till mer personlig kontakt med både kurskamrater och lärare. North Park University erbjuder dessutom en stor variation av aktiviteter på skolan, och du får möjligheten att vara med eller heja på the Vikings; som är smeknamn för skolans olika sportlag.

Ta en guidad tur av skolans campus eller få en tydligare bild av skolon genom att se en karta över North Park Campus här.

STIPENDIEMÖJLIGHETER
Tack vare North Park Universitys svenska ursprung erbjuder skolan stipendier till alla svenska studenter som ansöker via Study Abroad och blir antagna till sina program. Läs mer om detta under "Terminsavgifter".

TA EN KANDIDATEXAMEN PÅ 3 ÅR ISTÄLLET FÖR 4 ÅR. 
Skolan erbjuder dig upp till ett års kurser tillgodoräknat in i deras program. Detta tas i bedömning när du ansöker till skolan beroende på vad du läst på gymnasiet, ditt snittbetyg samt vad du ansöker om för program på North Park University. Vi på Study Abroad svarar gladeligen på frågor kring detta. 


Program & kurser:

Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds. Notera att det finns goda praktikmöjligheter, framförallt inom Business-programmen, på NPU. 

Hela program - BACHELOR

En Bachelor degree på North Park tar normalt 4 år, men många av deras program går att integrera med sin tidigare gymnasieutbildning. Detta sänker den totala studietiden på North Park till 3 år. Detta är ett väldigt unikt erbjudande bland amerikanska universitet. Hitta North Parks Bachelor alternativ här. 

Hela program - MASTER

Postgraduate studier riktar sig till dig som idag har, eller blir klar med, en kandidatexamen och som vill fortsätta på magisternivå. Studierna ger dig chans att fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt område och leder till en internationellt erkänd examen. En Mastersexamen tar vanligtvis 1-2 år att genomföra. På följande länk hittar du North Parks Master utbildningar. 


Terminstider:

Som på de flesta universitet i USA, så har även North Park University ett två-terminssystem. Du kan då välja att börja studera antingen i januari eller i augusti.

Du hittar North Park’s terminstider här.


Terminsavgift:

STIPENDIEMÖJLIGHETER FÖR SVENSKA STUDENTER!

Skolans tution fee per år är 31.430 dollar. Studenter som ansöker via Study Abroad och blir antagna, blir erbjudna 22.000 dollar i stipendium om man väljer att bo på campus. Väljer man att skaffa privat boende och bo off-campus erbjuds man 19.500 dollar i stipendium. 

Skolavgift per år efter stipendiet om man väljer on campus boende: 9430*

Skolavgift per år om man bor off-campus: 11930*

* Med reservation för prisförändringar från skolan. 


Boende:

Skolan erbjuder campusboende och måltider till dig som studerar vid NPU. Väljer man att bo på campus är detta en snabb väg till att träffa andra studenter och vara med i de olika studentaktiviteterna som hålls för NPUs studenter. Läs mer om boendet här.


Försäkring:

För att studera utomlands krävs att du har en fullgod försäkring. Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands"-försäkringen genom Gouda försäkringsbolag, som är en heltäckande försäkring utan självrisk. Vi hjälper dig att beställa försäkringen. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Observera att vissa skolor även har egna obligatoriska försäkringar. Kontakta oss för mer information.

Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Studera utomlandsförsäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod.
Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat.

Mer information om Gouda Studera utomlandsförsäkring hittar du här. 

Här kan du enkelt teckna försäkringen. 

Kontakta gärna oss om du har några frågor eller behöver hjälp med försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta petra.orn@studyabroad.se

  • Skolans ansökan görs online. Börja med att skapa ett konto här och gör sedan själva online-ansökan. Du ska välja "international transfer student". Kontakta oss när du skapat konto. 
  • CSN intyg om studiefinansiering
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Eventuella universitetsbetyg på svenska och engelska (för mastersstudier eller tillgodoräkning av tidigare studier)
  • Bevis på engelskabehörighet; VG/C i engelska A/5, B/6 eller C/7
  • Rekommendationsbrev från en lärare eller liknande. Be personen fylla i detta formulär.
  • Personligt brev (rekommenderas)
  • Passkopia
  • Vaccinationsintyg
  • Study Abroads ansökningsregler


Din kompletta ansökan med dokument mailar du till: info@studyabroad.se

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.