Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

North Park University

Land: USA
Stad: Chicago


Allmänt:


STUDERA I NÄRHETEN AV FANTASTISKA CHICAGO

I staden Chicago som står nära många svenskars hjärtan hittar vi närliggande North Park University. Skolan har en stark anknytning till svenska immigranter som märks i den närliggande orten Andersonville, men idag är det ett typiskt amerikanskt privatuniversitet som har en stark kultur av internationell mångfald bland studentpopulationen.

North Park University erbjuder en stor variation av aktiviteter på skolan och du får möjligheten att vara med eller heja på the Vikings, som är smeknamn för skolans olika sportlag.

Här får du en guidad tur av skolans campus och vill du få en ännu tydligare bild av skolan kan du titta på en karta över campus här.

STIPENDIEMÖJLIGHETER

Tack vare  North Park Universitys svenska ursprung erbjuder skolan stipendier till alla svenska studenter som blir antagna. Läs mer om detta under "Terminsavgifter".

TA EN KANDIDATEXAMEN PÅ 3 ÅR ISTÄLLET FÖR 4 ÅR.

Skolan erbjuder dig upp till ett års kurser tillgodoräknat in i deras program. Detta tas i bedömning när du ansöker till skolan beroende på vad du läst på gymnasiet, ditt snittbetyg samt vad du ansöker om för program på North Park University.


Program & kurser:

Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds. Skolans klasser är små (cirka 18-25 personer), vilket bidrar till en mer personlig kontakt med kurskamrater och lärare.

BACHELOR OCH MASTERS DEGREE

North Park University erbjuder dig undergraduate-program (Bachelors degree) på 4 år och även mastersprogram på 1-2 år. Klicka här för att se skolans programutbud.

Obs! Du har möjlighet att få upp till ett år tillgodoräknat från dina gymnasiala studier när du söker en Bachelors degree på North Park University. Kontakta Study Abroad för mer information!

Praktikmöjligheter finns framförallt i Business-programmen. 


Terminstider:

Som på de flesta universitet i USA, så har även North Park University ett två-terminssystem. Du kan då välja att börja studera antingen i januari eller i augusti.

Du hittar North Park’s terminstider här.


Terminsavgift:

STIPENDIEMÖJLIGHETER FÖR SVENSKA STUDENTER!

Skolans tution per år är ca 31.000 dollar. Studenter som ansöker via oss och blir antagna, blir erbjudna 16.000 dollar i stipendium om dom väljer att bo på campus och 13.000 dollar i stipendium om man väljer att bo off-campus. Skolans kursavgift inklusive boende och mat landar då med stipendiet på ca $ 27 000 USD per år. 


Boende:

Skolan erbjuder campusboende och måltider till dig som studerar vid NPU. Väljer man att bo på campus är detta en snabb väg till att träffa andra studenter och vara med i de olika studentaktiviteterna som hålls för NPUs studenter. Läs mer om boendet här.


Försäkring:

För att studera utomlands krävs att du har en fullgod försäkring. Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands"-försäkringen genom Gouda försäkringsbolag, som är en heltäckande försäkring utan självrisk. Vi hjälper dig att beställa försäkringen. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Observera att vissa skolor även har egna obligatoriska försäkringar. Kontakta oss för mer information.

Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Studera utomlandsförsäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod.
Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat.

Mer information om Gouda Studera utomlandsförsäkring hittar du här. 

Här kan du enkelt teckna försäkringen. 

Kontakta gärna oss om du har några frågor eller behöver hjälp med försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta petra.orn@studyabroad.se

  • Skolans ansökan görs online. Börja med att skapa ett konto här och gör sedan själva online-ansökan. Du ska välja "international transfer student". Kontakta oss när du skapat konto. 
  • CSN intyg om studiefinansiering
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Eventuella universitetsbetyg på svenska och engelska (för mastersstudier eller tillgodoräkning av tidigare studier)
  • Bevis på engelskabehörighet; VG/C i engelska A/5, B/6 eller C/7
  • Rekommendationsbrev från en lärare eller liknande. Be personen fylla i detta formulär.
  • Personligt brev (rekommenderas)
  • Passkopia
  • Vaccinationsintyg
  • Study Abroads ansökningsregler


Din kompletta ansökan med dokument mailar du till: info@studyabroad.se

 

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.