Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Florida

Namnet på solskensstaten Florida betyder ”blommigt land” och den ligger till största del på en halvö mellan Mexikanska golfen, Atlanten och Floridasundet. Florida är en av de största och mest folkrika delstaterna i landet med en befolkning på nära 20 miljoner invånare. Staden är en mångkulturell smältdegel med invånare från jordens alla hörn, vilket gör staden otroligt levande och färgstark. Detta återspeglas även i stadens konst, musik, mat och arkitektur med influenser från det indianska, euroamerikanska, afroamerikanska och latinamerikanska kulturarvet.

Florida är även känt för sina gigantiska nöjesparker. Bli barn på nytt och upplev attraktioner som Sea World, Island of Adventure och Universal Studios Florida, i och runt Orlando.

I Fort Lauderdale kan du strosa längs med strandpromenaden, shoppa loss och göra riktiga fynd eller äta gott på någon av områdets många restauranger.

I Florida finns även ett rikt djurliv. I Everglades, ett av Floridas många naturskyddsområden, kan du till exempel se alligatorer i träsken på nära håll - en fantastisk upplevelse!

Sist men inte minst: Stränderna! Vidsträckta och pudervita med genomskinligt turkosskimrande vatten. I Fort DeSoto Park finns några av Floridas bästa stränder varav St Pete Beach och Barrier Island Beaches är några. Här kan du ägna dig åt vattensporter, spendera ändlösa lata dagar på stranden eller beskåda den vackra solnedgången. Eller ta en tur till Fort Myers/Sanibel och Captiva Island som ligger i sydvästra Florida; ett stort öområde med vackra stränder, vild terräng och unika ekosystem.

Klimatet, även det ett plus i kanten, varierar från subtropiskt i norr till tropiskt i söder, med ljumma vårar och vintrar och heta somrar. Ta chansen nu och plugga i Florida!

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.