Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Musik, Dans, Teater

Det finns musikskolor och det finns musikskolor. Sedan finns det de skolor som verkligen förbereder studenter på en karriär inom musikbranchen, Musicians Institute (MI) är en sådan. Här har bla annat svenske Joakim Cans, sångare i Hammerfall, inlett sin karriär. MI är världskända och programmen är praktiskt inriktade med inriktningar som Gitarr, Vocal, Drum, Keyboard & Bass. 

Musikskolan BIMM (BIMM Institute) är bland de bästa som finns inom musikutbildning i Europa och finns på åtta olika platser, i bl.a. världsmetropolen London.

För dig som vill arbeta i musikbranschen som producent erbjuds program som Music Production och Music Management. Studiealternativ finns i USA, Australien och Storbritannien. Även i Australien finns bra program och kurser för dig som vill ha en karriär inom musikbranschen.

Det finns också dansutbildningar för dig som vill bli professionell dansare och där konkurrensen är stenhård. Men det finns även program och kurser för dig som dansat ett tag och som vill förbättra dina kunskaper samtt bli en mer komplett dansare, och här är antagningskraven mer modesta. De flesta av Study Abroads studenter väljer att studera dans i Kalifornien eller Storbritannien.

Även när det gäller teaterutbildning väljer de flesta studenter att studera i USA och Storbritannien. Men man ska vara på sin vakt när det gäller teaterutbildningar, för många av dessa håller inte måttet enligt HSV och är därför inte studiemedelsberättigande. Study Abroad har valt ut ett par universitet som erbjuder teaterstudier, där programmen och kurserna är praktiskt inriktade men där man även erhåller studiemedel. 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.