Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Media & Kommunikation

Vill du arbeta med TV eller film? Eller kanske som journalist eller med PR på en kreativ byrå? Eller med strategisk kommunikation på ett börsnoterat företag? Om så är fallet, finns här programmen och kurserna för dig. 

De vanligaste grundutbildningarna är Bachelor of Journalism, Bachelor of Communication, Bachelor of Multimedia och Bachelor of Film Production. Intressanta fortsättningsprogram som lockar många svenska studenter utomlands är Graduate Certificate in PR, Master of Media Practice och Master of Strategic Communication för att nämna några.

Journalistutbildningarna på Study Abroads samarbetsuniversitet är praktiskt inriktade, vilket betyder att du som student får skriva, redigera och inslagsproducera själv. De flesta universitet har även egna TV- och radiostationer samt egen tidning, där studenterna jobbar och får reell erfarenhet redan under universitetstiden.

Välansedda Met Film School i London är unikt med att de låter samtliga av sina studenter producera sitt eget filmmaterial. Met ligger till och med i ett filmstudieområde som de delar med bland andra BBC och olika independentfilmbolag.

Tydligt är att Media & Kommunikation är ett brett område och kursutbudet är stort. Attraktiva kurser bland Study Abroads studenter är Advertising, Public Relations, Digital Media & Society, Media Planning and Bying, Webdesign och Human Communication för att nämna några. 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.