Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Design, Konst, Mode

Gillar du kreativt skapande och vill ha en karriär inom design, konst eller mode? Här hittar du olika inriktningar inom skapande.

Study Abroad har valt att samarbeta med bland annat toppskolan Istituto Marangoni, som rankas bland de allra bästa i världen. Skolans styrka ligger i ett mycket nära samarbete med branschen och att modedesignprogrammet avslutas med studenternas egna modevisning under de officiella modeveckorna. Istituto Marangoni erbjuder även en av världens bästa stylistutbildningar.

Fashion Business
I gränslandet mellan mode och ekonomi, finns fashion business. På schemat hittar du ämnen som fashion merchandising, PR & communication, textile/fashionbuying och fashion marketing. Fashion business passar dig som älskar mode och som vill arbeta som brand manager, inköpare eller PR-ansvarig.

Design
Grafisk Design, produktdesign och inredningsdesign är populära utbildningar som fler svenska studenter väljer att studera utomlands. Vi har ett stort utbud på skolor och alternativ för dig. 

Konstnärligt arbete
De konstnärliga utbildningarna har fokus antingen på det kreativa skapandet, konstnärligt arbete eller på den mer vetenskapliga sidan av konsten - konstvetenskap. Program och kurser inom konstnärligt arbete återfinns i fakulteten för Fine Arts och några inriktningar är keramik, smyckekonst, glas, foto, print, textil, smide och måleri.

Konstvetenskap
När det gäller konstvetenskap är speciellt program inom Art Management attraktiva bland svenska studenter eftersom programmen kombinerar de mjuka konstämnena med de mer kommersiella ekonomiämnena.

Vissa utbildningar har ett så kallat portfoliokrav, där studenten ska visa upp egna alster för att kunna bli antagen till utbildningen. Portfoliokraven skiljer sig mycket mellan universiteten, så kontakta Study Abroad så får du hjälp med vad som gäller för just din önskade utbildning.

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.