Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Long Island University (LIU)

Land: USA
Stad: New York


Allmänt:

Long Island University (LIU) grundades 1926 och har idag cirka 18 000 studenter. Universitetets kursutbud är omfattande med över 230 olika program att välja bland. LIU är välkänt för framstående undervisning inom ekonomi, kommunikation och statskunskap, för att nämna några ämnesområden. Long Island University har två olika campus, Brooklyn och Post. 

Long Island University - Brooklyn

På Long Island University Brooklyn (LIU) studerar du inte bara på ett mycket bra universitet, utan du är också bara minuter ifrån metropolen New York City. Skolan är perfekt belägen i närheten av Brooklyn Bridge och tunnelbanestationer som ger en extrem lättillgänglighet till en av världens häftigaste metropoler - Manhattan. Long Island University är en så kallad Divison 1-skola, vilket kännetecknar dess egenskap som ett högkvalitativt universitet med väldigt bra studiemöjligheter och faciliteter.

På LIU - Brooklyn studerar ca 11 500 studenter. Brooklyn är originalcampuset av de nu två Long Island University-campusen (se Post nedan). Skolan är välkänd i USA för att vara ett universitet där människor från alla världens hörn, med olika etniska och socioekonomiska bakgrunder, är välkomna. LIU Brooklyn har dessutom blivit utsett till det 3:e bästa universitetet i USA sett till campussäkerhet. 

Long Island University - Post

LIU - Post har ett klassiskt universitetscampus och en atmosfär som gör att det känns som om man är med i en collegefilm! På campus delar gamla anrika byggnader plats med moderna sportanläggningar. Skolan har även en mängd olika studentorganisationer. Studenter erbjuds on-campus-boende och New York City är aldrig långt bort via tåg eller bil.


Program & kurser:

På Long Island University kan du läsa antingen till en Bachelor’s degree (kandidatexamen) eller Master’s degree (masterexamen).

Att läsa en Bachelors degree (kandidatexamen) på LIU tar 4 år och skolan har ett brett kursutbud med över 200 examensprogram. Du kan läsa allt från business till journalistik. Du hittar information om skolans kandidatprogramutbud här:

Brooklyn Campus

Post Campus

På Long Island University kan du även läsa din master om du redan har en Bachelor’s degree. Bland sitt breda kursutbud, även på mastersnivå, kan man t.ex. läsa sin Master of Business Administration (MBA) på endast 12 månader. Du hittar de olika programmen på samma länk som ovan (Graduate programs).


Terminstider:

Long Island University har ett så kallat två-terminssystem där varje termin är ca 17 studieveckor. Du har möjlighet att påbörja dina studier i augusti på höstterminen eller i januari för vårterminen.


Terminsavgift:

Ansökningsavgift på $50 betalas vid ansökan.

Undervisningsavgiften på undergraduate-nivå till Long Island University ligger på ca $35,447 USD för ett helt studieår. Se information om LIUs terminskostnader här!

Det finns dock möjlighet till stipendium på skolan.

OBS - Information om stipendium på LIU för skolåret 2017 kommer uppdateras inom kort. Kontakta lars.garvik@studyabroad.se för mer information

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från skolan.


Boende:


Long Island University - Post Campus

C.W. Post är ett mycket vackert universitetscampus med en atmosfär som känns igen i typiska collegefilmer. I campusboendet delar man rum med andra studenter. För mer information om boende vid campus klicka här.

C.W. Post campus ligger i Brookville som är beläget på Long Islands berömda "Gold Coast" med natursköna omgivningar och tillgång till mängder av olika fritidsaktiviteter.

Long Island University - Brooklyn Campus

Precis som på Post-campuset, har Brooklyn boendemöjligheter för svenska studenter. På följande länk hittar du all information du behöver om skolans boende och hur du ansöker om detta.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta info@studyabroad.se

  • Skolans online-ansökan – Kontakta oss på Study Abroad för ansökningslänk!
  • CSN Intyg om studiefinansiering
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Eventuella universitetsbetyg
  • Bevis på engelskabehörighet – VG/C i Engelska A/5 eller B/6 från gymnasiet räcker för behörighet, annars krävs ett TOEFL/IELTS prov.
  • Personligt brev
  • Bankintyg på cirka $20,000 USD
  • Rekommendationsbrev
  • Passkopia
  • Study Abroads ansökningsregler


Din kompletta ansökan skickas via e-mail till info@studyabroad.se eller via post;

Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.