Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Michigan State University

Land: USA
Stad: East Lansing

Allmänt:

East Lansing är en av de bästa collegestäderna i USA, enligt Forbes.

Michigan State Universitys (MSU) campus är stort, mycket stort. Här blir du en av ca 50 000 studenter. Michigan State ligger i East Lansing, en pulserande collegestad fylld med talang och dynamiska stadsdelar med vackra parkliknande grönområden, botaniska trädgårdar och bostadsområden där du snabbt kommer att trivas och känna dig hemma. Det kommer inte ta lång tid att hitta dina favoritställen att studera på, äta på och koppla av på med vänner. Området erbjuder otaliga saker att se och göra. Allt ifrån konstgallerier, konserter och restauranger till trädgårdar, parker och vandringsleder. MSU har mer än 600 studentorganisationer och du är inte långt ifrån att upptäcka Michigans sandstränder, skidbackar och storstadslivet i Detroit och Chicago.
 
Idag är MSU ett av de bästa forskningsuniversiteten i världen och är dessutom hem till en blandad grupp av engagerade studenter och forskare, idrottsmän, konstnärer och ledare.
 
Som årstiderna växlar, så gör även Michigan State University. Från levande höstfärg till filtar och nysnö och till våren blommar allt på MSU:s parkliknande campus. Bland världens 100 bästa universitet, ger MSU samman en exceptionell förmåga, ett brett spektrum av världsklassiga anläggningar och resurser samt mer än 200 program för grundutbildning och forskarutbildning.
 
Go Green, Go White!


Program & kurser:

På följande länk kan du läsa mer om "American Semester Program at MSU". Study Abroad erbjuder dig som student möjligheten att läsa fristående kurser på Michigan State University i en till tre terminer. Du hittar en komplett lista över universitetets kurser här.

Heltidsstudier för Study Abroads studenter på Michigan State University innefattar 12-15 credits/units per termin, vilket motsvarar 24-30 svenska högskolepoäng. Observera att man normalt sett läser 12 credits när man läser fristående kurser. Tänk på att alltid söka minst åtta kurser per termin.


Terminstider:

Michigan State University tillämpar två-terminssystem och det betyder att du kan påbörja dina studier i augusti eller i januari.


Terminsavgift:

En termin:

Tuition: $12,065.00

Expenses: $8,891.00 (room, board, health insurance, books, living etc.)

Total: $20,956.00

Academic Year (två terminer):

Tuition: $24,130.00

Expenses: $17,782.00 (room, board, health ins, books, living etc.)

Total: $41,912.00

Mer information om kostnader hittar du här.

Michigan State University har ett stipendium för svenska studenter, som du kan läsa mer om här! 


Boende: 

Michigan State University är hem till en av de största ”residence hall"-systemen i USA. Detta innebär att MSU har ett stort antal bostäder på campus. Bo på campus med en amerikansk rumskompis är verkligen ett bra sätt att uppleva den amerikanska kulturen och är en viktig del av Spartan college-upplevelsen! Hälften av alla studenter bor på campus. För att möta olika finansiella behov och personliga preferenser erbjuder Michigan State University en mängd olika boendealternativ.

Som student i en recidence hall ingår en obegränsad måltidsplan. Detta innebär att studenterna kan äta så ofta som de skulle vilja på någon cafeteria på campus.

Mer information om boende på campus hittar du här.  


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad.

Skolans ansökan
Ansökningsavgift $75 (Klicka på länken till vänster, klicka på pay application fee som leder till Cashnet storefront. Klicka sedan på höger sida där det står "Semester Program Payments & Registrations. Klicka sedan på "American Semester Program Application Fee"
Shipping fee Observera att denna avgift betalas först då man är antagen (följ instruktionerna på länken)
CSN intyg om studiefinansiering
• Bankintyg
(Om du har CSNs studiefinansieringsintyg så behöver du ett kontoutdrag på ca $5000 för en termin och ca $10000 för två terminer . Om du finansierar på egen hand måste du visa upp ett bankintyg på minst $20100 och det dubbla för två terminer).
• Gymnasiebetyg på svenska och engelska
• Eventuella universitetsbetyg - Betygen skall vara på både svenska och engelska
• Bevis på engelskabehörighet. Har VG/C i engelska A/5 eller B/6 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. Annars gäller TOEFL med minsta resultat 79.
• Passkopia
• Motiveringsbrev (ca en A4)
Study Abroads Allmänna Ansökningsregler


Ansökan skickar du via mail till info@studyabroad.se

Alternativt kan du skicka din ansökan till: 
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.