Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Michigan

Delstaten Michigan ligger i den centrala nordöstra delen av USA och utgörs av två halvöar, The Lower och The Upper Peninsula som sammanlänkas genom en 8 km lång bro. Michigan har den längsta kustlinjen av sötvatten i hela världen och är den enda staten i USA som är omringad av sjöar.

Huvudstaden heter Lansing, men den största staden är Detroit. I Michigan finns många sevärdheter att upptäcka: vacker natur, spännande historiska platser och makalösa badstränder.

Delstaten har många nationalparker som är väl värda att besöka. Gör en utflykt till Sleeping Bear Dunes med fantastiska vidsträckta stränder och kristallklart vatten. Eller besök Pictured Rocks, ett magnifikt naturlandskap med klippformationer och sandstenar i skiftande färger och ljuvliga stränder. Ett av Michigans mest populära resmål är ön Mackinac Island som ligger i Lake Huron. Här kan du vandra, cykla och campa, uppleva unik arkitektur, häftiga naturområden och magnifika stränder. Om du vill besöka en mysig stad är Traverse city i västra Michigan ett tips. Här kan du vandra runt bland historiska byggnader, njuta av stadens omgivningar som bjuder på vackra vyer, stora körsbärs- och vinodlingar och havet runt knuten.

I Michigan är somrarna varma och kan ägnas åt strandhäng och om vintern kan du åka skidor eller testa andra vintersporter.

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.