Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

San Francisco State University

Land: USA
Stad: San Francisco


Allmänt:

San Francisco State University har ett brett utbud av program och en stark college-kultur. Det händer saker på campus varje dag och bli inte förvånad om du ser en lila-gul alligator promenera förbi (skolans maskot som supportar SFSU:s alla sportlag). 


Program & kurser:

SFSU erbjuder studier på kandidatnivå (bachelor) och magisternivå (master) samt fristående kurser i en eller två terminer. Här kan du se vilka program som finns att söka på skolan.

För dig som är intresserad av att läsa fristående kurser på San Francisco State University hittar du en komplett lista på universitetets kurser här.

Heltidsstudier för Study Abroads studenter på San Francisco State University innefattar 12-15 credits/units per termin, vilket motsvarar 24-30 svenska högskolepoäng. Observera att man normalt sett läser 12 credits när man läser fristående kurser. Tänk på att alltid söka minst sex kurser per termin.

Tilldelning av kurser sker på plats i USA och man är inte garanterad några kurser på förhand från Sverige. Universitetet gör sitt bästa för att du som student ska få de kurser du önskar, men det finns inga garantier. Om du måste läsa specifika kurser, rekommenderar vi Hawaii Pacific University, för de är det enda universitetet i USA som garanterar kurser på förhand.


Terminstider:

På San Francisco State University kan du påbörja dina studier i augusti eller januari. Se skolans akademiska kalender här


Terminsavgift:

Terminsavgiften på SFSU för fristående kurser 12 units ligger på 6700 dollar. 

Terminsavgiften på SFSU för program ligger på kandidat nivå är 8381 dollar för 12 units och 9569 dollar för 15 units. 

Terminsavgiften på SFSU för program på master nivå är 7910 dollar för 9 units och 9098 dollar för 12 units. 

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från skolan.  


Boende:

Som student på SFSU kan du välja att bo på skolans campus, där flera olika boendealternativ erbjuds. Läs mer och hitta det boende som passar dig bäst, här!


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad.

 

Ansökan skickar du till:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Alternativt skicka din ansökan via mail till info@studyabroad.se

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.