Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

California State University, Fullerton

Land: USA
Stad: Fullerton


Allmänt:

LA är uppbyggt av städer som vuxit samman och Fullerton, med sina 130,000 invånare, är en av dem. 

På Cal-State Fullerton hålls en hög studiestandard och du får bra valuta för pengarna. Här blir du en av ca 36 000 studenter. Cal-State Fullerton är bland de högst rankade universiteten i landet då det gäller antalet examinerade studenter som går vidare och doktorerar och detta visar att studienivån är hög på Fullerton. Universitetet har högkvalitativa faciliteter för idrott och andra fritidsaktiviteter. Här har du närheten till OC och LA och till downtown LA tar det ungefär 45 minuter samtidigt som närmaste strand (Huntington Beach) finns ca 30 minuter bort.


Program & kurser:

Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds.

Fristående kurser:
Study Abroad erbjuder dig som student möjligheten att läsa fristående kurser på California State University Fullerton. Du hittar en komplett lista på universitetets kurser här. (Sök kurser inom en viss fakultet - klicka sedan på "filter")

Heltidsstudier för Study Abroads studenter på California State University - Fullerton innefattar 12-15 credits/units per termin, vilket motsvarar 24-30 svenska högskolepoäng. Observera att man normalt sett läser 12 credits när man läser fristående kurser. Tänk på att alltid söka minst sex kurser per termin.

Tilldelning av kurser sker på plats i USA och man är inte garanterad några kurser på förhand från Sverige. Universitetet gör sitt bästa för att du som student ska få de kurser du önskar, men det finns inga garantier. Om du måste läsa specifika kurser, rekommenderar vi Hawaii Pacific University, för de är det enda universitetet i USA som garanterar kurser på förhand.


Terminstider:

California State University Fullerton tillämpar två-terminssystem och det betyder att du kan påbörja dina studier i augusti eller i januari.

Här hittar du exakta kurstider.


Terminsavgift:

Terminsavgift (USD)

 • Fristående kurser: 5622 USD (12 credits)
  Vill du läsa 3 credits extra kostar det ytterligare ca 1000 USD.
  Det tillkommer 103.45 USD per månad för den obligatoriska sjukförsäkringen via CSUF.

Du läser mer om terminsavgiften för fristående kurser här.


Boende:

Fullerton erbjuder en del lägenheter on-campus. Det är dock vanligast att studenter hittar egna lägenheter utanför universitetet och lever mer självständigt. Mer information om boende finner du på universitetets hemsida.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad.

 • Skolans ansökan
 • CSN intyg om studiefinansiering
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
 • Eventuella universitetsbetyg - Betygen skall vara på både svenska och engelska
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du VG/C i engelska A/5 eller B/6 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. Annars gäller TOEFL med resultat 213/550 TWE: 5,0 / IELTS 6.5 (reading & writing 6.0)
 • Ansökningsavgift på 100 USD. Betalas med Visa/Mastercard på ansökningsblanketten
 • Passkopia
 • Study Abroads Allmänna Ansökningsregler

Ansökan skickar du till:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Alternativt skicka din ansökan via mail till info@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.