Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

UC Irvine

Land: USA
Stad: Irvine/California


Allmänt:

UC Irvine är en del av det anrika University of California-systemet som inkluderar skolor som UCLA, UC San Diego med flera. Irvine är ett av University of Californias yngsta campus men rankas som ett av de ledande i USA inom såväl akademisk standard som avancerad forskning.

Universitetet har mycket bra samarbeten med företag och organisationer, vilket ger studenterna bra möjligheter för praktik under studietiden. Som student studerar du på ett fantastiskt universitet samtidigt som du njuter av det glamorösa livet som erbjuds i soliga Orange County i California

Study Abroad representerar UC Irvine Extension som erbjuder en mängd olika yrkesrelaterade Certifikat-utbildningar. Efter att man har studerat ett Accelerated Certificat Program (ACP) har man möjlighet till ”Internships” för att komplettera studierna.


Program & kurser:

Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds.


Accelerated Certificate Program (ACP)

UC Irvine har 12 st Accelerated Certificate Program (ACP) som man kan välja mellan. De är allt från Business Administration till Global Human Resource Management och International Business Law och mycket mer. En ACP pågår under 3 månader och dessa utbildningar är bara för internationella studenter. Efter en genomförd ACP kan du ordna praktik i upp till 3 månader. Du finner infromation om skolans olika certifikat här.

OBS! Det finns ett ACP inom Project Management. Detta kan vara mycket bra för industriell ekonomi-studenter eller studenter som läser en teknisk utbildning här i Sverige och som är intresserade av Project Management. Utbildningen har start i januari, april, juni och september. Studierna pågår under 3 månader med valbar praktik på 3 månader efter slutet av programmet.

Fristående Kurser

Det går även bra att läsa fristående kurser under sommaren tillsammans med amerikanska studenter. Du väljer att läsa 5 eller 10 veckor i underbara OC. Kontakta Study Abroad för mer information kring sommarstudier.


Terminstider:

UC Irvine har ett så kallat tre-terminssystem med starter i september, januari och april. En del av ACP-programmen kan även ha start i juni månad. Du finner skolans terminsstarter och tider här.


Terminsavgift:

Accelerated Certificat Program (ACP)

Kostnaden för de olika ACPs vid UCI Extension är mellan 6 500 till 10 000 USD beroende vilket program man studerar. Du kan se kostnaderna för de olika certifikat-programmen här.


Fristående Kurser

Undervisningsavgiften vid sommartermin vid UCI är mellan 3 000 till 5 500 USD beroende på hur många veckor du läser (5 eller 10).
Kostnaden för böcker, skolmaterial samt levnadskostnader tillkommer.


Boende:

Det finns väldigt bra möjligheter till capmusboende för de studenter som är intresserade. Du kan få välja mellan University Apartments, College Dormitories eller att bo hos en värdfamilj utanför skolan (Homestay). På följande länk kan du läsa om de olika alternativen, kostnader och så vidare.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta info@studyabroad.se

  • UC Irvine Extension application form
  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Universitetsbetyg på svenska och engelska (om du har studerat eller är universitetsstudent)
  • Bevis på engelskabehörighet; VG/C från engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet så har du behörigheten som krävs. Annars krävs ett TOEFL/IELTS prov.
  • Skolans ansökningsavgift på $200 USD
  • Bankintyg som visar en summa av minst $13,000 USD
  • Personligt brev (rekommenderas)
  • Passkopia
  • Study Abroads ansökningsregler


Din kompletta ansökan skickas via e-mail till info@studyabroad.se eller via post;

Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.