Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Manchester

Manchester är en levande och mångkulturell stad i nordvästra England som har cirka en halv miljon invånare. Staden spelade en viktig roll under den industriella revolutionen och hade länge en stor och blomstrande textilindustri. Stadens fantastiska viktorianska byggnader, fabriker, verkstäder och kanaler är ett arv från denna tid. Vid sidan av de industriella framgångarna är staden även födelseplats för nya, radikala idéer: Härifrån kommer till exempel de första suffragetterna som kämpade för kvinnors rösträtt genom civil olydnad.

Staden har även blivit ett namn inom musikindustrin, då band som The Smiths, Oasis, Joy Division och New Order kommer härifrån. Manchester är även känd för sina världsberömda fotbollslag Manchester United och Manchester City och är du intresserad av fotboll och andra sporter så har du hamnat rätt – Manchester är nämligen en stad som tar sport på allvar och många internationella sportevenemang arrangeras här.

Manchester är en populär stad bland studenter. Här finns ett blomstrande nattliv med klubbkvällar och konserter varje dag. Är du kulturintresserad så finns det ett imponerande utbud av kulturarrangemang, museer och gallerier och många är dessutom gratis.
Manchester är känt för sina shoppingmöjligheter. En gata som löper genom hjärtat av staden är Deansgate med affärer, restauranger och några av Manchesters kända landmärken, Beetham Tower och John Rylands Library. I kontrast till Deansgate, är Northern Quarter en alternativ stadsdel där Manchesters kreativa mångfald kommer till uttryck. Här kan du botanisera bland små butiker, vintage, mysiga kaféer och trendiga barer.

Om du söker lugn och ro kan du besöka Castlefield - ett område i innerstaden där du hittar en romersk fästning, världens äldsta industriella kanal, kullerstensgator och gamla lagerbyggnader. Eller ta en utflykt till Manchesters Chinatown; ett populärt område med otaliga restauranger, asiatiska marknader och evenemang året runt.

 

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.