Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Birmingham

Birmingham är Storbritanniens näst största stad och hem till cirka en miljon människor. Nära en tredjedel av befolkningen kommer från andra länder, vilket gör staden till en spännande mångkulturell mix av influenser från hela världen. Staden har sex universitet och runt 65.000 studenter bor här.
Ett sätt att utforska staden på och de vackra naturomgivningarna, är genom att ta en kanalbåt. Staden har nämligen fler kanaler än Venedig! Ta tid på dig för det finns mycket att upptäcka. Här finns till exempel många arkitektoniska pärlor, varav futuristiska Library of Birmingham och shoppingcentret Bullring är några exempel.

Staden har dessutom ett brett kulturutbud. Här hittar du till exempel ett av världens finaste konserthus, City of Birmingham Symphony Orchestra. Birmingham Royal Ballet, Birmingham Repertory Theatre och Barber Institute of Fine Arts är andra institutioner som erbjuder kulturupplevelser i världsklass. Och gillar du festivaler så anordnar staden över 50 festivaler varje år.

Birmingham har en spännande musikscen med såväl konserter med världsartister, som ett dynamiskt kulturliv på gräsrotsnivå med små, mysiga uteställen, pubar, klubbar och jazzbarer. Staden är även känd som ett matmecka och har bland annat många familjeägda restauranger med mat från Pakistan, Indien, Bangladesh och Karibien, tack vare den stora invandringen från dessa områden. Här finns också ett stort Chinatown att utforska.
Gillar du shopping så erbjuder staden en av Europas bästa shoppingupplevelser med allt från stora varuhus till små butiker och marknader. Och skulle du längta till London så ligger huvudstaden en timme och 25 minuter bort.

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.