Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

LCI Barcelona

 


Allmänt:

LCI international är ett utbildningsnätverk på 22 universitet runt om i världen vilket skapar stora möjligheter till internationellt nätverkande. LCI Barcelona sammarbetar med den Spanska modeskolan Felicidad Duce och erbjuder flera utbildningar inom mode. 

Felicidad Duce fashion school grundades 1928 i Barcelona och är en av Spaniens bästa modeskolor. Skolans små klasser skapar en nära relation mellan studenter och lärare, och man arbetar ständigt för att utveckla sina utlärningsmetoder och vara aktuella i sin undervisning. Felicidad Duce har också under en lång tid haft ett nära samarbete med märken som Balenciia vilket har gett skolan en stark relation till flera moderinstitutioner i världen.

På LCI förbereds studenterna på en hårt konkurrerande och förändlig bransch genom att erbjuda hög kvalitet och en global vision. Man blandar praktisk kunskap med de senaste teoretiska kunskaperna och trender. Det ingår praktik i alla utbildningar.


Program & kurser:

På LCI Barcelona kan du läsa aningen en Bachelor på fyra år eller en Master på 1 år.

BACHELOR (ENGELSKA)
Fashion Design, läs mer här.

MASTER (SPANSKA)
Fashion Marketing, Communication & Event Planning
Technological Product Design
Creation & Development of Digital Products
Experiental Interior Design

Läs mer om masterprogrammen här.


Terminstider:

Bachelorprogrammet börjar i september varje år.


Terminsavgift:

 Bachelor i Fashion design: 9120 Euro/år.

 


Boende:

LCI Barcelona erbjuder inget eget campusboende. Du kan boka ett tillfälligt boende under de första veckorna, med hjälp av skolan för att sedan leta mer permanent boende på plats. Ett rum i delad lägenhet brukar kostar ca 400 Euro och uppåt/månad.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig. Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan. Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon.

Följande dokument måste medfölja i din ansökan: 

Bachelor

 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska - ska även översättas till spanska i ett senare steg. 
 • Eventuella högskolebetyg på svenska och engelska 
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst VG eller C i Engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. I övriga fall kommer du behöva skriva ett språktest i form av TOEFL eller IELTS.
 • Passkopia
 • Intervju
 • Study Abroad Allmänna Ansökningsregler

Masters

 • Gymnasiebetyg på svenska, engelska och spanska
 • Universitetsbetyg på svenska, engelska och spanska
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst VG eller C i Engelska A/5, B/6 eller C/7 från gymnasiet har du den behörighet som krävs. I övriga fall kommer du behöva skriva ett språktest i form av TOEFL eller IELTS.
 • Passkopia
 • CV
 • Intervju
 • Personligt brev
 • Study Abroad Allmänna Ansökningsregler
Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.