Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

University of Canterbury

 


Allmänt:

University of Canterbury är ett prestigefyllt universitet som är rankad bland världens 250 bästa och har fått ett flertal utmärkelser för bland annat sin forskning. Dessutom tillhör skolan 1% av världens bästa universitet och 15 av ämnena som går att läsa på skolan anses vara bland de 200 bästa i världen.

University of Canterbury är placerad på ett stort grönområde strax utanför staden som inger en känsla av närhet till naturen och det vackra landskapet. Genom campusområdet rinner den vackra floden Avon River och längst den pryds marken av ett flertal mysiga trädgårdar. Det finns ett flertal boenden på campusområdet tillsammans med flera sällskapsytor som hela 4 bibliotek och ett fitness center med gym och pass i allt från yoga till spinning och pump. Det finns 15 caféer och barer på campusområdet där man kan plugga eller hänga efter skoltid, flera sociala events anordnas också på caféerna av skolans studentförening.

Skolan spelar en stor roll för hela staden då dess lokaler används för flera kulturella event under året. Så som utställningar, teaterföreställningar och andra framträdanden.

University of Canterbury är perfekt för dig som vill studera på ett prestigefullt universitet med ett socialt och aktivt studentliv omringat av det vackra Nya Zeeländska landskapet!


Program & kurser:

Nedan hittar du information om de studiealternativ som erbjuds.


Hela program – Kandidat

En undergraduate degree på University of Canterbury tar normalt 3 år. Studierna leder fram till en Bachelor Degree som motsvarar en kandidatexamen i Sverige. Här hittar du en länk till University of Canterbury undergraduate utbildningar.

Hela program – Master

Postgraduate studier riktar sig till dig som idag har, eller blir klar med, en kandidatexamen och som vill fortsätta på magisternivå. Studierna ger dig chans att fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt område och leder till en internationellt erkänd examen. En Masters degree tar vanligtvis 1 - 2 år att genomföra. Här hittar du länken till universitetets magisterutbildningar.


Terminstider:

University of Canterbury tillämpar två-terminssystem och det innebär att du som student kan påbörja dina studier antingen i februari eller juli.

Höst 2018
16 July
18 November

Vinter 2019
19 February
24 June

För hela den akademiska kalenden se här. 


Terminsavgift:

Bachelor från ca 24300 per år (NZD)*

Master från ca 29800 (NZD)*

För mer information om terminsavgifter var god se här!

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från universitetet.


Boende:

University of Canterbury hjälper dig att hitta ett boende som passar dig. De erbjuder ett flertal alternativ beroende på hur din budget ser ut och hur självständig du vill vara.

Vill du bo billigt och socialt kan du välja att bo i en studentkorridor på och runt campusområdet. Vill du verkligen förstå kulturen och människorna som bor där så kan du bo i en så kallad home stay, alltså hos en familj i Christchurch. Vill du vara mer självständig så kan du bo i en privat eller delad lägenhet. Skolan har exempel en Facebook grupp där man kan leta efter rum eller inneboende.

Läs mer om boende här


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Ansökan görs online. Maila info@studyabroad.se för att få länk. Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig. Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande behöver du bifoga din ansökan.

·         Gymnasiebetyget på svenska och engelska. För att uppfylla skolans engelskakrav behöver du ha minst C/VG i Eng 6/B.

·         Eventuella universitetsbetyg på svenska och engelska

·         Passkopia

·         Personligt brev

·         En referens

·         Study Abroads ansökningsregler

 

Skicka till info@studyabroad.se

Eller via post:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.