Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Toronto

Toronto - världens trevligaste storstad!

Toronto är Kanadas största stad med över 3 miljoner invånare och det är också landets mest multikulturella stad med över 100 olika etniska influenser. Detta märks inte minst i alla områden i staden med namn som Little Italy, Portugal Village, Koreatown, ChinaTown bland många fler. Engelska är det huvudsakliga språket men flera andra språk dominerar som franska, italienska och kinesiska. Toronto beskrivs som ett kanadensiskt center för konst, design och kultur. Det finns flera museer, music venues och teatrar som underhåller och samlar stadens invånare.

Klimatet i Toronto är mildt och går att jämföra med Barcelona med undantaget att vintrarna kan bli väldigt kalla ner mot 20 minusgrader (perfekt för ett besök på en av alla skidanläggningar i närområdet) och på sommaren kan det bli hela 35 plusgrader.

Det finns massa saker att göra i Toronto! Besök stadens shoppinggator och köpcenter eller håll koll på eventkallendern och gå på festivaler och konserter. En populär destination är också Hockey hall of fame eller varför inte se Toront Maple Leaf spela världsklassig hockey på Scotiabank Arena. Om du blir sugen på en utflykt så ligger det fantastiskt vackra Nigeria falls bara 1,5h bilväg bort, Detroit är bara 4h bort och New York går att nå på 6 timmar! När det är dags att plugga kan du hänga i en av stadens många parker eller hitta en mysig hörna i Kanadas största bibliotek Toronto Public Libary som har över 11 miljoner böcker till utlåning. 

Toronto är en öppen och avsappnad storstad med en varm och välkomnande befolkning i riktig kanadensisk anda!

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.