Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Japanska

INTERCULTURAL INSTITUTE OF JAPAN

Vi erbjuder studier i japanska i storstaden Tokyo på språkskolan Intercultural Institute of Japan. Skolan ligger i stadsdelen Akihabara som kallas den "elektriska staden".

STUDIEMEDELSBERÄTTIGANDE FRÅN CSN

Ska du studera japanska behöver du läsa minst 13 veckor på heltid för att kunna söka studiemedel hos CSN. Många väljer dock att studera japanska under en längre tid (50 veckor) för att verkligen hinna lära sig japanska och komma in i det japanska samhället.

VILKET KURSVAL PASSAR DIG?

Veckokurs - för dig som vill vara flexibel och vara borta en kortare period. Observera att om du vill studera veckokurs så kan du inte söka studentvisum. Du måste alltså studera mindre än 90 dagar. Mer information hittar du här.

Långtidskurs - vill du studera mer än 90 dagar så måste du söka en long term kurs och studentvisum. Denna kurs passar dig som har som mål att verkligen lära sig japanska i tal och skrift. Kurslängd är mellan 6 månader - 2 år. Mer information hittar du här.

TERMINSTIDER:

Short-term course:
Studenter som är intresserade av en korttidskurs rekommenderar Study Abroad att ansöka senast tre månader innan kursstart. Kursstart är varje måndag året om och du väljer själv hur länge du vill läsa. Kom ihåg att om du studerar mindre än 90 dagar så krävs inget visum för studier i Japan.

Long-term course:
När det gäller long-term kurser då är kursstarten tyvärr inte lika flexibel utan det finns 4 starter per läsår. Kom ihåg att ansöka i god tid (minst 7 månader)innan terminsstart då det är en lång handläggningstid. Se nedan. Studenter som vill studera long term kursen kommer att behöva ansöka om ett studentvisum.

Antagning Long-term kurs Ansökningsperiod
April 1 år / 2 år kurs Oktober
Juli 1 år och 3 månaders kurs Februari
Oktober 1 och ett halv års kurs April
Januari 1 år och 9 månaders kurs Augusti

TERMINSAVGIFTER:

Du betalar också alltid enligt skolans publicerade prisuppgifter (i landets valuta). För mer information om prisuppgifter klicka här.

BOENDE:

Om du läser en långtidskurs har du möjlighet att bo i en "dormitory". Detta fräscha boendet ligger bara fem minuter ifrån Akihabara-skolan och delas med internationella och japanska studerande. I rummen finns det alltid luftkonditionering, ett matbord, TV, kokvrå med kylskåp och mikro, riskokare, tvättmaskin och badrum samt internetuppkoppling. Detta boende bokas genom skolan. Ansökningblankett for dormitory hittar du nedan. Det finns även möjlighet att boka en privat lägenhet genom skolan. De privata lägenheterna ligger i närheten av Higashi-Jujo. Mer information och priser om dessa två alternativ hittar du här.

För dig som läser en kortare kurs är det vanligaste att man hyr in sig i så kallade "guest houses" så som Sakura House. Detta boendealternativ bokar du på egen hand. http://www.sakura-house.com/

Ett annat alternativ är att bo i "homestay" med en japansk värdfamilj. Här delar man familjens vardag så man äter t ex tillsammans med familjen- det finns inget bättre sätt att lära sig japansk kultur! Mer information och pris hittar du här. Detta boende bokas genom skolan. Ansökningblankett hittar du nedan.

ANSÖKNINGSINFORMATION:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad. Ansökningshandlingarna till språkskolan i Tokyo finner du här nedan.

  • Ansökan (du hittar den nedan) Måste fyllas i med bläckpenna!
  • Passkopia
  • 6 st små foton 4cm*3cm (endast till long term kurser)
  • Kopia på dina slutbetyg på svenska och engelska
  • Study Abroads ansökningsregler

 
Ansökan med alla bifogade dokument skickar du till:

Study Abroad
Trädgrdgatan 3, 2tr
411 08 Göteborg

BOKA STUDIERÅDGIVNING

Vill du få mer information om språkstudier i Japan? Välkommen att boka en kostnadsfri rådgivning hos oss. På rådgivningen får du information vad som krävs för att bli antagen samt hur man ansöker. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö men erbjuder även rådgivning via telefon eller Skype. Vi rekommenderar att boka en tid minst en vecka i förväg.

Vi ser fram emot att hjälpa dig ta steget utomlands! Vår hjälp är helt kostnadsfri! Du når oss enklast på telefon eller email nedan.

Telefon: 031-15 10 90
Email: info@studyabroad.seBoka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.