Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Ska höstterminen vara online eller inte?

Under de senaste veckorna har universitet och college runt om i världen alla stått inför ett beslut, ska höstterminen 2020 undervisas online eller på campus?

I flera fall så har myndigheterna gått ur med rekommendationer eller nationella beslut men i många fall är det också ett beslut som skolorna väljer att ta själva. Nedan kommer en sammanfattning om hur respektive länder har valt att göra med sin undervisning till hösten.

USA är det framförallt Kalifornien som i störst utsträckning har valt att gå online under hela höstterminen, flera av skolorna var också väldigt tidiga med att ta beslutet. Detta kommer att påverka flera miljoner amerikaner men också runt 160 000 internationella studenter. I många andra delar av USA har man däremot inte varit lika hårda och de flesta skolor planerar att hålla sitt campus öppet till hösten.

Europa börjar öppna upp efter flera veckor av strikta restriktioner, nästan alla universitet kommer att vara öppna till hösten precis som universiteten i Sverige. För studenter som planerar att börja studera i Europa kommer det alltså på flera skolor gå att göra det på plats. Många länder pratar om att införa 2 veckors karantän för internationella studenter innan man kan återgå till campus men ännu har inga beslut tagits kring var eller hur det skulle gälla.

Australien där höstterminen startar redan i juli har många universitet valt att lägga hela terminen online. Ännu har myndigheterna inte tagit ett nationellt beslut om att stänga skolornas campus utan universiteten har själva fattat beslutet att gå online. För internationella studenter är det också osäkert om huruvida inreseförbuden kommer att hävas innan terminsstarten. Några universitet i Australien har dock även en terminsstart i september/oktober och dessa planeras att vara på campus som vanligt.

Nya Zeeland har landet börjat öppnas upp och man har gått ner till steg 2 på en 5 stegs-skala för deras Covid-19 restriktioner. Detta innebär att alla universitet kommer att vara öppna till hösten. Däremot är det fortfarande inreseförbud vilket kan göra det svårt för internationella studenter att komma in i landet i tid för terminsstarten.

Vi på Study Abroad fortsätter att följa utvecklingen noggrant för att kunna hålla både våra studenter och dig som ännu inte sökt uppdaterade på vad som gäller. Oavsett hur Covid-19 påverkar dina studier så finns det flera möjlighter till att genomföra din utbildning och komma iväg på ditt stora äventyr utomlands. Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!


Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.