Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Under de senaste veckorna har universitet och college runt om i världen alla stått inför ett beslut, ska höstterminen 2020 undervisas online eller på campus?

I flera fall så har myndigheterna gått ur med rekommendationer eller nationella beslut men i många fall är det också ett beslut som skolorna väljer att ta själva. Nedan kommer en sammanfattning om hur respektive länder har valt att göra med sin undervisning till hösten.

USA är det framförallt Kalifornien som i störst utsträckning har valt att gå online under hela höstterminen, flera av skolorna var också väldigt tidiga med att ta beslutet. Detta kommer att påverka flera miljoner amerikaner men också runt 160 000 internationella studenter. I många andra delar av USA har man däremot inte varit lika hårda och de flesta skolor planerar att hålla sitt campus öppet till hösten.

Europa börjar öppna upp efter flera veckor av strikta restriktioner, nästan alla universitet kommer att vara öppna till hösten precis som universiteten i Sverige. För studenter som planerar att börja studera i Europa kommer det alltså på flera skolor gå att göra det på plats. Många länder pratar om att införa 2 veckors karantän för internationella studenter innan man kan återgå till campus men ännu har inga beslut tagits kring var eller hur det skulle gälla.

Australien där höstterminen startar redan i juli har många universitet valt att lägga hela terminen online. Ännu har myndigheterna inte tagit ett nationellt beslut om att stänga skolornas campus utan universiteten har själva fattat beslutet att gå online. För internationella studenter är det också osäkert om huruvida inreseförbuden kommer att hävas innan terminsstarten. Några universitet i Australien har dock även en terminsstart i september/oktober och dessa planeras att vara på campus som vanligt.

Nya Zeeland har landet börjat öppnas upp och man har gått ner till steg 2 på en 5 stegs-skala för deras Covid-19 restriktioner. Detta innebär att alla universitet kommer att vara öppna till hösten. Däremot är det fortfarande inreseförbud vilket kan göra det svårt för internationella studenter att komma in i landet i tid för terminsstarten.

Vi på Study Abroad fortsätter att följa utvecklingen noggrant för att kunna hålla både våra studenter och dig som ännu inte sökt uppdaterade på vad som gäller. Oavsett hur Covid-19 påverkar dina studier så finns det flera möjlighter till att genomföra din utbildning och komma iväg på ditt stora äventyr utomlands. Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!


Vill du studera utomlands i sol och värme?

University of the Sunshine Coast erbjuder nu ett stipendium vilket ger 15% rabatt på terminsavgiften under hela studieperioden. Detta stipendium gäller alla nya antagna under perioden Juli 2020-December 2021 och du tilldelas det när du blivit antagen till skolan.

Läs mer om USC HÄR.

Kontakta oss på Study Abroad, så berättar vi mer och hjälper dig med ansökan.

 

Är du konstnärligt lagd och vill läsa ett masterprogram i Italien? Nu har du chansen på ett riktigt bra stipendium!

NABA är Italiens största privata universitet med design-inriktning och erbjuder ett brett utbud av program relaterade till design. Just nu erbjuder NABA ett begränsat antal stipendier på 25-60% avdrag på en två-årig Master-utbildning, passa på att ansök IDAG! Sista ansökningsdag är den 18e oktober 2019. 

Kontakta oss på Study Abroad, så berättar vi mer och hjälper dig med ansökan.

Funderar du på att studera design, kommunikation, grafisk design eller animation? Vi har ett flertal skolor i Europa som erbjuder program inom just dessa områden. Flera av dem är också riktigt prisvärda! 

Vad sägs till exempel om NABA eller Istituto Marangoni i Italien? Milano är en riktig modestad med inspiration för skapande överallt och du kan läsa hela utbildningen på engelska! Känner du att London eller Paris passar dig bättre har Istituto Marangoni campus även i dessa städer.

Är du mer lockad av Berlins kreativa, ungdomliga stadspuls så kan Atelier Chardon Savard eller Macromedia University vara rätt val för dig. Här studerar du modedesign, kommunikation och media centralt i Berlin. Du får dessutom jobba med projekt ute på lokala företag!

Det finns fortfarande möjlighet att påbörja studierna redan nu i höst! Kontakta oss, så berättar vi mer och hjälper dig med ansökan.

 

Study Abroad söker ny stjärna i Stockholm. Är du vår nya webutvecklare och digitala kommunikatör? 
 
Study Abroad hjälper svenska studenter att hitta sin väg till akademiska utlandsstudier. Vi har den största produktportföljen, den bästa personalen och vi hjälper ett tusental studenter hitta det perfekta studiealternativet för dem varje år. Vi söker nu en ny stjärna till centrala kontor i Stockholm.
 
Vem letar vi efter?
 
Study Abroad har tidigare outsourcat we, men kommer nu att plocka in det in house.
 
Vad vi förväntar oss - tekniska kunskaper
 
-   Vi kommer att lansera en ny web 2020 och du kommer att bygga den i open sourse.
-   Vi kommer att byta databas för kundbearbetning och du kommer bygga den.
 
Vad vi förväntar oss - sociala medier kunskaper och web
-   Du kommer ansvara för våra olika plattformar
-   Du kommer att producera kontant till de ovan
-   Du kommer att ansvara för positionering av varumärket
 
Vad vi förväntar oss - event
 
- Du kommer ansvara för större och mindre event under året. Vi arrangerar allt från Sveriges största utlandsstudiemässa till skräddarsydda event för våra kunder.
 
Sammanfattningsvis så är nog detta världens roligaste jobb. Du behöver vara tekniskt kunnig, du behöver vara duktig på att skriva (kontent) och du behöver gilla att arbeta med människor och vara nyfiken på världen.
 
Krav:
Minst 2 års arbetslivserfarenhet och då avseende de tekniska kunskaperna.
Kandidatexamen eller motsvarande.
Utlandsstudier är meriterande.
Utlandsstudier hos någon av våra partner universitet är extra meriterande.
 
Vi kommer att efterfråga arbetsprover och du kommer att testas under rekryteringsfasen. Löneanspråk ska anges i ansökan.

Känns detta som ett jobb för dig? Skicka gärna CV till lena.westman@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.