Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Santa Barbara City College

Land: USA
Stad: Santa Barbara


Allmänt:

Santa Barbara City College (SBCC) är ett av de mest populära studiealternativen bland svenska studenter. SBCC anses vara ett av de bästa Community Collegen i USA och studenter erbjuds väldigt bra transfermöjligheter till ansedda universitet i Kalifornien och hela USA.

Santa Barbara är en avslappnad ”beach-stad” och ligger drygt två timmar norr om Los Angeles på den pittoreska sydkusten. Santa Barbara har ca 90 000 invånare och är känd som en universitetsstad. University of California, Santa Barbara ligger ca 20 min från SBCC campus.
 
Santa Barbara har ett medelhavsklimat året runt och är perfekt för utomhusaktiviteter som vandring, cykling, surfing, kajakpaddling och båtturer. Inom campusområdet hittar man allt man behöver för att trivas: caféer och restauranger, bibliotek, datorsalar, bokhandel samt ett gym och en egen klassisk idrottsarena.

SBCC campus ger dig massor av olika alternativ till att engagera dig och träffa nya vänner. För att verkligen komma in i det amerikanska college-livet är det att rekommendera att gå med en av SBCCs klubbar som finns på campus.  


Program & kurser:

På SBCC har du möjlighet att läsa fristående kurser i en eller två terminer eller 2-åriga program som leder till en Associate degree. Skolan erbjuder mer än 90 olika ämnen som bl. a. film, engelska, fotografi, inredningsdesign, journalistik och ekonomi m.fl.

Hela program

Eftersom Santa Barbara är ett Community College kan du läsa dina två första år av din 4-åriga Bachelor's degree här. För att se skolans programutbud klickar du här.

Fristående Kurser

Det går bra att läsa fristående kurser vid skolan, där man väljer kurser på hela skolans undergraduate-nivå. Du väljer specifika kurser först när du har blivit antagen till skolan. Du har möjlighet att förregistrera dig för 12 units innan du kommer till SBCC, dock är dessa kurser inte garanterade utan blir definitiva efter ditt "Assessment Test"-resultat, samt när du planerar din utbildningsplan tillsammans med SBCC under din Wave Week (orienteringsvecka). Ju tidigare du kommer till Wave Week desto större möjlighet till kurser. 

Obs! Om du får för låga poäng på ditt Assessment Test, kommer du att få läsa engelskakurser under terminen för att vara på tillräcklig nivå för de fristående kurser du planerat läsa. För att se en lista på alla kurser på SBCC klickar du här.


Terminstider:

Santa Barbara City College har ett två-terminssystem. Du kan börja på SBCC antingen i augusti eller i januari. Här hittar du skolans exakta terminstider.


Terminsavgift:

Terminsavgift (USD)

 • 331 USD/unit*
 • 12 units: 3972 USD*
 • 15 units: 4965 USD*

Förutom terminsavgiften har skolan en del obligatoriska kostnader, så beräknad kostnad för 12 units för en termin ligger på ca $4,658.

Skolan är studiemedelsberättigad från CSN och för att erhålla studiemedel krävs att du studerar och klarar minst 12 units per termin.

För att bli klar med en transfer degree på två år krävs det att du studerar 15 units per termin. 15 units motsvarar en termin på ett svenskt universitet, dvs. 30 ETCS-poäng.

* Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från skolan. 


Boende:

Skolan erbjuder inget eget campusboende. Vi rekommenderar två sidor för studenten att leta boende på.

http://international.sbcc.edu/services/housing
http://www.sbcc.edu/housing


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den skall bli behandlad.
Har du frågor angående ansökan kontakta asa.liden@studyabroad.se

 • Skolans ansökan
 • CSN - ansökan om studiemedel görs samtidigt som ansökan till skolan på CSN´s hemsida. Ansökan om studiemedel skall göras för två terminer. Tänk på att du behöver söka fullt lån och bidrag samt lån för kursavgift och resa. Santa Barbara City College kräver USD 26500 för ett år för att kunna godkänna din ansökan. Detta gäller även om du ska studera en termin. Du kommer inte komma upp i detta belopp från CSN och därför behöva du visa upp ett bankintyg på engelska för resterande belopp på USD 5500.
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska.
 • Eventuella universitetsbetyg på svenska och engelska.
 • Bevis på engelskabehörighet. Har du G/D i eng A/5 eller B/6 uppfyller du antagningskraven.
 • Skolans Financial Statement
 • Passkopia
 • Ett digitalt foto i färg. Detta skickar du till asa.liden@studyabroad.se
 • Ansökningsavgift på 53.74 USD. Betalas på följande länk. Skriv ut kvittot på betalningen och skicka det tillsammans med din ansökan.
 • Study Abroad Allmänna Ansökningsregler


Ansökan skickar du till:
Study Abroad 
Att: Åsa Lidén
Trädgårdsgatan 3, 2tr
411 08 Göteborg

Alternativt skicka din ansökan via mail till asa.liden@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.