Nyfiken? Kontakta oss för att boka kostnadsfri rådgivning! 031 15 10 90

Santa Monica College

Land: USA
Stad: Santa Monica, Los Angeles


Allmänt:

Santa Monica College (SMC) är en av de allra mest populära skolorna bland svenska studenter, men har även tidigare haft studenter som Dustin Hoffman och Arnold Schwarzenegger. Anledningarna till att studenter dras till skolan är givetvis många, men det fantastiska läget och möjligheten att välja 6 units redan innan kursstart är två av faktorerna till skolans popularitet.

Att SMC ligger mitt i centrala Santa Monica är inte heller någon nackdel. Bara några kilometer bort finner du välkända stränder som Venice Beach and Santa Monica State Beach där b.la. Baywatch spelades in.


Program & kurser:

Eftersom Santa Monica College är ett Community College kan du endast läsa dina första två år av din fyraåriga Bachelor Degree (kandidatexamen) där. Detta kallas för en Associate Degree. Efter dina två år vid SMC kan du göra en så kallad "transfer" för att avsluta din Bachelor vid ett universitet. Detta tar vanligtvis ytterligare 2 år. Tidigare studenter har exempelvis gjort transfers till UCLA, University of Southern California, Columbia University, m.fl. 

Tänk på att du som programstudent inte är garanterad några kurser när du söker. Det är först när du blivit antagen till skolan som du får möjlighet att välja 6 units (motsvarar vanligtvis två kurser). Dina resterande kurser kan du välja först på plats på skolan. Det är därför viktigt att man tidigt är på plats för att välja kurser och prata med en counsellor (studievägledare) om hur man skall lägga upp sina studier för att nå sina mål och kunna göra en transfer.

För att se skolans programutbud klickar du här.

För mer detaljerade kursbeskrivningar klickar du här.


Terminstider:

Santa Monica College generella terminstider är:


Vårterminen 2018: 12 februari - 12 juni
Höstterminen 2018: 27 augusti - 18 december


Mer information hittar du på följande länk:
http://smc.edu/EnrollmentDevelopment/Admissions/Pages/Dates-and-Deadlines.aspx

Observera att du behöver var på plats ca 1-1.5 månad i förväg för att bland annat välja kurser, göra nivåtester i engelska och matte, söka boende samt delta i det obligatoriska informationsseminariet.


Terminsavgift:

355USD/unit

5325USD för 15 units per termin

4260USD för 12 units per termin

För mer information om avgifter läs här.

För att bli klar med en transfer degree på två år så krävs det att du studerar minst 15 units per termin.

Skolan är studiemedelsberättigande från CSN och för att erhålla studiemedel krävs det att du studerar och klarar minst 12 units per termin

Skolan förbehåller sig rätten att höja avgifterna utan förvarning. Det sker vanligtvis en viss höjning av terminsavgiften inför varje nytt läsår.  

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar från skolan. 


Boende:

Att bo i Los Angeles är en fantastisk upplevelse. Närheten till havet och alla kända stränder innebär att en mängd olika typer av människor dras till staden och dess avslappnande "beach"-kultur. Dessutom erbjuder skolan en mängd olika skollag och klubbar som man kan engagera sig i.

Skolan har inget eget campusboende men utbudet av lägenheter och hus som man kan hyra är nästan obegränsat. De allra flesta väljer att hyra lägenhet eller hus med några kompisar för att hålla kostnaden nere. Det är dyrt att bo i Los Angeles och i andra områden i utkanten av staden, så det är bra om man är flera som kan dela.

Hjälp med boende kan man även få via Santa Monica Colleges Housing Office och på deras hemsida. Klicka här för mer information.


Försäkring:

Study Abroad rekommenderar ”Studera utomlands”, en heltäckande försäkring utan självrisk, via Gouda försäkringsbolag. Försäkringen täcker exempelvis sjukvård, hemtransport vid sjukvård, överfallsskydd och vid rån, stöld och inbrott. Du kan låna från CSN till försäkringskostnaden. Mer information hittar du här.

Försäkringen kan beställas per dag och anpassas efter din studieperiod. Den går att teckna 14 dagar före och upp till 14 dagar efter kursen har slutat. Här kan du teckna försäkringen.


Ansökningsinfo:

Har du frågor angående ansökan kontakta oss på info@studyabroad.se eller ring 031-151090 så hjälper vi dig.
Vill du ha hjälp med att fylla i själva ansökan, boka en tid så kan du göra det på plats på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller följ stegen nedan.
Har du ingen möjlighet att besöka ett av våra kontor kan vi givetvis hjälpa dig via Skype eller telefon. Följande dokument måste medfölja i din ansökan för att den ska bli behandlad.

  • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
  • Eventuella universitetsbetyg. Betygen skall vara på både svenska och engelska.
  • Bevis på engelskabehörighet. Har du minst G i Eng A eller minst D i engelska 5, 6 eller 7 uppfyller du antagningskraven. Annars gäller TOEFL med resultat 450 (pappersbaserad) eller 45 (internetbased).
  • Personligt brev (i sidhuvudet vänligen inkludera: namn, adress, postnummer och ort, mobilnummer, personnummer, gymnasieskola du går/gick på samt vilket år och vilken dag du tog/tar studenten samt vilket program du söker på SMC).
  • Passkopia
  • Skolans Ansökningsavgift på USD 75. Betalas enklast direkt på skolans online ansökan med VISA eller Mastercard.
  • Study Abroad Allmänna Ansökningsregler
  • General requirements
  • Financial statement
  • OBS! Tänk på att du behöver söka fullt lån och bidrag samt lån för kursavgift och resa. SMC kräver USD 27500 för ett år för att kunna godkänna din ansökan. Du kommer inte komma upp i detta belopp från CSN och kommer därför behöva visa upp ett bankintyg på engelska för resterande belopp på USD 5500.


Ansökan skickar du till:
Study Abroad
Östra Larmgatan 1, 1tr
411 07 Göteborg

Alternativt skicka din ansökan via mail till info@studyabroad.se

Boka rådgivning

Boka Studierådgivning/Infobeställning

Att boka en studierådgivning och beställa information hos Study Abroad är helt kostnadsfritt. Fyll i informationen nedan så kontaktar vi dig.


Vart/Vad vill du studera?

Välj vad och vart du vill studera.

Boka Rådgivning
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.